Streda 27. 03. 2024 20:27:18 | Meniny má Alena

Vo FNsP Žilina platí aktuálne zákaz návštev na piatich oddeleniach

Návštevy hospitalizovaných pacientov v žilinskej nemocnici ostávajú aj naďalej povolené, avšak s výnimkou piatich oddelení a Centra pre liečbu drogových závislostí v Považskom Chlmci. Informovala o tom hovorkyňa FNsP Žilina na sociálnej sieti. Foto: ilustračné / Shopify Partners na Burst.com

Juliana Krčulová|21. október 2022|16:52:21


Súvisiaci článok
Agresívny muž pri pátraní po svojej priateľke rozbil dvere na oddelení neurológie v žilinskej nemocnici (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Lenka Záteková na sociálnej sieti Facebook informovala o aktuálnych obmedzeniach na vybraných oddeleniach žilinskej nemocnice:

„Vzhľadom na aktuálnu epidemickú situáciu spojenú so zvýšeným rizikom šíreniach ochorenia COVID-19 platí zákaz návštev na týchto oddeleniach: liečebňa dlhodobo chorých 2B, neurológia, urológia, úrazová chirurgia, vnútorné lekárstvo "A", "B" a Centrum pre liečbu drogových závislostí, Považský Chlmec,“ uviedla v príspevku FNsP Žilina na sociálnej sieti.

Návštevy na oddelení klinickej a radiačnej onkológie sú podľa Zátekovej povolené, výnimky pre návštevu pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo v mimoriadnych prípadoch však udeľuje primár oddelenia.

Hovorkyňa FNsP Žilina ďalej informovala, že na oddelení pediatrie sú návštevy povolené pre pacientov, ktorí nie sú hospitalizovaní so zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou.

„Sprevádzajúca osoba pri pôrode - povolené sú dve sprevádzajúce osoby. Návštevy rodičiek sú povolené. Na ostatných oddeleniach, mimo uvedených, platí povolenie návštev za dodržania pokynov: návštevné hodiny sú od pondelka do nedele v čase od 14:00 do 16:00 hodiny, na izbe môžu byť súčasne dvaja návštevníci po dobu maximálne 15 minút, na JIS môže byť maximálne jeden návštevník po dobu maximálne 15 minút. Predĺženie doby návštevy je možné len na základe povolenia prítomného personálu,“ uviedla Záteková.

Počas celej doby návštevy musí mať návštevník riadne nasadený respirátor, pred a po návšteve si návštevník musí dôkladne vydezinfikovať ruky.

Návštevy nie sú povolené osobám:

  • pozitívne testovaným na COVID-19,
  • po kontakte s pozitívnou osobou na COVID-19,
  • s príznakmi ochorenia COVID-19.

311279396_3343361629314461_5657120014695541045_n.png Foto: Facebook / Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina


Súvisiaci článok
Kamery zachytili neznámeho muža, ktorý môže prispieť k objasneniu požiaru v Kysuckom N. Meste. Poznáte ho?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť