Nedeľa 19. 05. 2024 15:55:48 | Meniny má Gertrúda

„Máme radi svoje mesto a nechceme, aby si z neho niekto robil smetisko,“ vyzýva primátor mesta Turany (FOTOGALÉRIA)

Dušan Novysedlák, primátor mesta Turany vyzval na oficiálnej mestskej internetovej stránke neporiadnych spoluobčanov k správnemu triedeniu odpadu. Na území mesta sú podľa neho rozmiestnené aj kamery, ktoré postupne dopomáhajú odhaľovať neporiadnikov. Foto: Mesto Turany

Juliana Krčulová|18. október 2022|14:45:06


Súvisiaci článok
Nová cyklotrasa Turany, Černík – Nolčovo je oficiálne otvorená! (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Primátor mesta Turany, Dušan Novysedlák, na mestskej internetovej stránke informoval o opakujúcom sa probléme s nahromadeným odpadom pri zberných miestach:

„Pondelok čo pondelok, resp. už aj piatok, je pri zberných miestach s odpadom ten istý obrázok. Na čo reagujem? No predsa na neporiadok. Neporiadok v meste robí len hŕstka ľudí, keby to robila väčšina, brodili by sme sa v odpade. Odpad pohodený na ulici (vedľa smetných košov alebo zberných miest) musíme dať odpratať, zberová spoločnosť to nezabezpečuje. Každý mesiac platíme zo spoločnej pokladne upratovanie a odvoz odpadu za niektorých našich neporiadnych spoluobčanov. Toto upratovanie nás všetkých stojí takmer 10 000 eur,“ priblížil primátor mesta Turany na oficiálnej internetovej stránke a ďalej pokračoval:

„Tieto náklady sa premietajú do výšky poplatku za odpad každému z nás. Pritom každý Turančan sa vie odpadu (konáre, stavebný odpad, bio odpad, sklo, umelá hmota, papier, železo a ďalšie separovateľné zložky) alebo nadrozmerného odpadu z domácnosti zbaviť bezplatne odvozom na zberný dvor. Naozaj stačí veľmi málo. A to vykonať vlastnú aktivitu a odviezť odpad na zberný dvor alebo zavolať na pomoc iných.“

i_6898128.jpg

V rámci „boja“ proti opakujúcemu sa problému s nahromadeným odpadom, sa zástupcovia mesta Turany rozhodli zriadiť službu na odvoz nadrozmerného odpadu z miestnych domácností na zberný dvor.

„Túto službu bude zabezpečovať Mestský podnik služieb, s.r.o. R.S.P. za poplatok 10 eur. Službu si môžete objednať e-mailom sluzby@turany.sk alebo telefonicky 0915 751 123. Dohodnete si termín a miesto naloženia, zamestnanci sociálneho podniku prídu, naložia, zavezú na zberný dvor, kde tento odpad dajú do kontajnera na to určeného. Nadrozmerný odpad je potrebné pripraviť k prvým dverám Vášho bytu, resp. domu. Pre seniorov zabezpečíme aj vynesenie nadrozmerného odpadu priamo z bytu alebo domu,“ doplnil Novysedlák a na záver uviedol:

„V tejto súvislosti chcem iba poznamenať, že po území mesta máme na dôležitých miestach osadené kamery, ktoré nám pomáhajú postupne odhaľovať tých pár neporiadnikov. Pokuta za porušovanie predpisov v oblasti odpadov je niekoľkonásobne vyššia ako stojí odvoz odpadu na zberný dvor vo vlastnej réžii alebo prostredníctvom zriadenej služby sociálneho podniku. Máme radi svoje mesto a nechceme, aby si z neho niekto robil smetisko,“ skonštatoval primátor mesta Turany, Dušan Novysedlák.


Súvisiaci článok
Jeseň dorazila už aj do Parku v Turčianskej Štiavničke. Poďte sa s nami pozrieť na tú krásu! (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť