Piatok 10. 05. 2024 06:55:12 | Meniny má Viktória

Po sobotňajšej nehode v Žiline namerali 30-ročnému vodičovi 2,83 promile alkoholu

Žilinskí policajti namerali po sobotňajšej (1. 10.) dopravnej nehode 30-ročnému vodičovi motorového vozidla Audi 2,83 promile (1,36 miligramu na liter) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová. FOTO: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

TASR|3. október 2022|15:50:01


Súvisiaci článok
Ružomberskí policajti hľadajú svedkov utorkovej dopravnej nehody
Čítajte viac >

Doplnila, že nehoda sa stala okolo 17.10 h na ceste tretej triedy v smere zo Žiliny-Závodia do obce Hôrky (okres Žilina).

„Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel vodič vozidlom mimo cesty, kde došlo k nárazu do obrubníka, zvodidla a stĺpa trolejového vedenia. Potom sa vozidlom vrátil späť na cestu, prešiel do protismeru, kde narazil do zvislého dopravného značenia a zišiel do priekopy, kde sa vozidlo prevrátilo," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodala Kremeňová.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, lebo následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Záchranári zasahovali na Poludňovom grúni aj v prvý októbrový deň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť