Utorok 07. 05. 2024 19:54:30 | Meniny má Monika

Žilinskí Šošoni majú najmladší tím hrajúci prvú ligu na svete!

Celosvetovo uznávaná výskumná skupina z Medzinárodného strediska pre športové štúdie (CIES) zverejnila aj v tejto sezóne rebríček najmladších zostáv a štatistiku odohratých minút odchovancami klubu v 60 celosvetových najvyšších súťažiach v aktuálnej sezóne 2022/2023. V doterajšom priebehu nastúpilo v lige 20 rôznych Šošonov, pričom vekový priemer 21,3 roka je najnižším spomedzi 500 svetových mužstiev. Zároveň dokopy 13 odchovancov Akadémie MŠK Žilina odohralo v prebiehajúcej sezóne dohromady až 70,7% ligových minút. ZDROJ A FOTO: MŠK ŽILINA

Michal Filek|3. október 2022|12:00:14

Štatistiky sú platné k 22. septembru 2022 a informovala o nich klubová webová stránka mskzilina.sk.

V predošlých sezónach Žilinčania kraľovali v počte odohraných minút odchovancov v rámci celej Európy a zároveň mali druhý najmladší tím v Európe a štvrtú najmladšiu zostavu na svete.

V počte aktívnych odchovancov v európskych ligách predbehli Šošoni tímy ako Manchester United či City alebo Chelsea.

A kraľovali aj v štatistike odohratých minút odchovancami klubu v 40 celosvetových najvyšších súťažiach v aktuálnej sezóne 2021/2022, kedy predstihli aj Athletic Club Bilbao.

Aj v tejto sezóne sa zamerala CIES na vekový priemer tímov, pričom žilinský priemer 21,3 roka je vôbec najnižším spomedzi 500 svetových mužstiev. Zároveň v demografickom rebríčku, kde sú európske najvyššie súťaže, zobrazuje, že za Šošonov odohrali odchovanci Akadémie MŠK Žilina v prebiehajúcej sezóne dohromady až 70,7% ligových minút, čo je najviac za ukrajinským Dynamom Kyjev (71,7%), kde majú naozaj špecifickú situáciu a kde sa liga len rozbieha.


Súvisiaci článok
Takto strieľa a oslavuje góly Milan Škriniar (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť