Informáciu včera priniesol cas.sk. Portál denníka Nový čas uvádza, že belský chlebík si svoju čerstvosť zachoval aj tri dni a tajomstvom jeho receptu neboli len nastrúhané domáce zemiaky, ale najmä originálny, doma robený kvások. A tiež kvalitná pec.
Výrobou chleba sa početná rodina živila 31 rokov. Po problémoch spôsobených koronakrízou, počas ktorej zatvorilo svoje prevádzky mnoho odberateľov, ich definitívne dorazil trojnásobný nárast cien plyn a elektriny.
Minulý rok zomrel majiteľ, dovtedy najstarší slovenský pekár a majster Jozef Káčer. Dožil sa 93 rokov, no odišiel z ničoho – nič. Nikto to nečakal, bol vraj úplne zdravý.
Pekáreň po ňom prebral jeho syn Dušan. Bohužiaľ, energie zdraželi trojnásobne. Plyn z 860 eur narástol na 2 460 eur. Elektrina zo 180 eur na 360 eur mesačne. Vraj ak by aj peceň chleba predávali po 9 eur, boli by akurát na nule. V takejto situácii sa im, bohužiaľ, pokračovať neoplatilo. Mnoho ľudí smúti s nimi.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť