Štvrtok 18. 04. 2024 21:58:01 | Meniny má Valér

V Liptovskom Hrádku urobia stavebné úpravy ciest a parkovísk za 260.000 eur

Stavebné úpravy ciest a parkovísk v Liptovskom Hrádku za 260.000 eur sa začnú ešte počas septembra. Mesto Liptovský Hrádok o tom informuje na svojej webovej stránke. Ako prvé spustia práce na sídlisku Prekážka, následne na komunikácii k cintorínu v mestskej časti Dovalovo. FOTO: Mesto Liptovský Hrádok

TASR|23. september 2022|16:10:02


Súvisiaci článok
Križovatku v Liptovskom Hrádku majú postaviť za pol milióna eur, čaká sa na podpis zmluvy
Čítajte viac >

"Nový asfaltový povrch bude v úseku od hlavnej cesty na ulici SNP popred objekt Hybadlo až po sídlisko Prekážka. Vo vnútrobloku 725 a 726 pristúpime aj k úprave 16 miest na parkovanie. Ich doterajší povrch zo štrku bude nahradený dlažbou," vysvetlila vedúca odboru výstavby mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Pri cintoríne v Dovalove dostane asfaltový podklad plocha na parkovanie. "Pristúpime tiež k novému asfaltovému povrchu na ulici K cintorínu v celkovej dĺžke približne 600 metrov," dodala vedúca odboru výstavby.

Ako uviedla, vo vnútrobloku na Belanskej je pôvodný liaty asfalt už na viacerých miestach v zlom stave. Po jeho odstránení položia nový asfaltový koberec. "Opraví sa aj plocha pred materskou školou," podotkla Strapoňová.

Pri materskej škole v Dovalove pribudnú tri šikmé parkovacie miesta. Ich povrch bude asfaltový. Súčasťou prác bude aj odstránenie oplotenia.

Stavebné práce si vyžiadajú nevyhnutné dopravné obmedzenia, ktoré budú vyznačené prenosným dopravným značením.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Farský kostol svätého Jakuba Staršieho v Kysuckom Novom Meste (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť