Piatok 19. 04. 2024 03:15:29 | Meniny má Jela

„Je to veľký bizár, keď za zdravotné sestry vyjednáva obvinená poslankyňa Kavecká,“ píše Alojz Hlina

Za zdravotné sestry bola dnes na Úrade vlády vyjednávať šéfka odborov zdravotných sestier Monika Kavecká. Tá istá Kavecká je však aj poslankyňou NR SR za vládnu stranu OĽaNO, ktorá má aj kreslo ministra zdravotníctva a je aj starostkou obce Kunerad, kde čelí obvineniu z trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a hrozí jej osemročný trest odňatia slobody. Všimol si to bývalý predseda KDH Alojz Hlina. FOTO: Facebook Alojza Hlinu

Michal Filek|9. august 2022|18:46:12


Súvisiaci článok
Kavecká neuspela so sťažnosťou a hrozí jej osemročný trest
Čítajte viac >

Hlina to vo svojom statuse na Facebooku označil za „veľký bizár“.

„Šéfka odborov zdravotných sestier M. Kavecká je poslankyňa vládnej strany a zároveň chodí vyjednávať platy zdravotných sestier. Rozumiete tomu? To vtedy na ktorej strane stola sedí?“ pýta sa Hlina.

Politik ďalej rekapituluje: „Poslankyňa premiérskej strany s päťtisícovým platom, starostka Kuneradu s nejakým platom a ešte vyšetrovaná za nejaký podvod, bola dnes ako šéfka odborov zdravotných sestier vyjednávať na Úrade Vlády SR. Tak ako? Ťuk-ťuk na čelo!“ V rodine má Hlina tri zdravotné sestry a preto vraj vie, že to nie je povolanie, ale poslanie.

„Rozmýšľam, to sa medzi tými sestrami nenašiel nik, kto by ich zastupoval a pôsobilo by to menej bizarne?“ dodal na záver.

Kavecká: Obvinenie je absurdné

Monika Kavecká sa v minulosti vyjadrila, že svoje obvinenie považuje za absurdné.

"Ak by takéto obvinenie malo byť právne v poriadku, musela by mu čeliť veľká časť starostov a primátorov na Slovensku," reagovala. Doplnila, že plne dôveruje práci orgánov činných v trestnom konaní a svoju nevinu je pripravená dokázať pred súdom.

Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Nadácia Zastavme korupciu upozornila na prípad pred pol rokom. "Starostka najprv prenajala pozemky súkromnej firme, a potom v súťaži, ktorá podľa nás bola fiktívna, povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele," tvrdí nadácia.


Súvisiaci článok
Dom Moniky Kaveckej stráži červené auto. Susedia si myslia, že je to policajná ochrana
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť