Streda 08. 05. 2024 04:39:28 | Meniny má Ingrida

Dieťa na priechode pre chodcov zrazilo auto, vodič ho nechal odísť a odišiel aj on

Zúfalí rodičia hľadajú svedkov dopravnej nehody. Ich 11-ročnú Moniku zachytilo auto a to priamo na priechode pre chodcov. Šofér síce zastavil, no záchranku nevolal. Zranenému dieťaťu vraj ponúkal odvoz domov. Sadnúť do cudzieho auta sa ale Monika bála a domov prišla sama. FOTO: Redakcia SP21

D U|3. august 2022|13:32:05


Súvisiaci článok
Žilinčania sa pýtajú: Prečo nefungujú semafory na Kragujevskej? Kto ponesie zodpovednosť za havárie a zranenia? SP 21 zisťoval odpovede
Čítajte viac >

Zhrozenej mame maloletej Moniky sa naskytol otrasný pohľad, keď jej dcéra prišla v utorok popoludní domov. „Bolo jej zle, bola celá odretá a doudieraná, ledva prišla domov,“ hovorí Janka Bajánková.

Monika si pamätala, že ju na priechode pre chodcov pri Obchodnom dome Jantár v Košútoch 2 zachytilo auto, spadla na zem a keď sa spamätala, na ceste stáli dve autá. Pamätá si, že šofér jedného z nich hovoril druhému, nech volá záchranku. Ten však dievčatku ponúkal, že ju odvezie domov. „Monika to odmietla, pretože sa bála sadnúť do cudzieho auta,“ hovorí mama. Doudierané dieťa sa pozbieralo zo zeme a vybralo sa domov. Nikto za ňou nešiel. Vodič auta odišiel, neprihlásil sa na polícii.

IMG-2791.jpg

Rodičia dieťa hneď zobrali na ošetrenie do nemocnice. Našťastie má iba ľahké zranenia, odreniny a modriny, no všetko sa mohlo skončiť aj inak. „Nechcem si ani predstaviť, čo sa mohlo stať, a nerozumiem, že nikto nevolal ani záchranku, ani dcérke nepomohol, že ju ten vodič nechal odísť, veď nemohol vedieť, aké má zranenia,“ hovorí mama dievčatka.

Udalosť nahlásili aj na polícii. Rodičia teraz prosia verejnosť, ak bol niekto v čase nehody blízko a niečo videl, aby to oznámil na číslo 158. Dieťa zrazilo auto na priechode pre chodcov, v Martine, pri Jantári, Košúty 2, v utorok 2.8.2022, okolo 16:15-16:30 hod.

Priechod pre chodcov od Jantáru smerom ku Campo.jpg


Súvisiaci článok
Hľadala ho polícia, Žilinčana Petra našli, bohužiaľ, mŕtveho
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť