Piatok 19. 04. 2024 15:27:29 | Meniny má Jela

Rajecká Anča vyrazí zo Žiliny do Rajca už po dvanásty raz (FOTOGALÉRIA)

Obľúbené jazdy na historických motorových vlakoch sa uskutočnia aj tento rok. Podujatie organizuje Považské múzeum a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina. Informovala o tom hovorkyňa Považského múzea, Magdaléna Lacková. Foto: Považské múzeum

Juliana Krčulová|3. august 2022|16:01:48


Súvisiaci článok
Nadchádzajúca sobota bude opäť patriť nadšencom motorizmu
Čítajte viac >

Vozne M131.1443 a M 152.0160 budú podľa hovorkyne Považského múzea, Magdalény Lackovej, premávať v sobotu 13. a v nedeľu 14. augusta 2022 dvakrát denne zo Žiliny do Rajca a späť.

Vlak zastavuje pred Múzeom dopravy..JPG

„Záujemcovia si kúpia lístky priamo vo vlaku. Súčasťou podujatia je vždy aj zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. Aj tento rok budú mať cestujúci zľavu 20%. V expozícii ich čaká interaktívna prehliadka či koľajisko zachytávajúce v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v 20. rokoch 20. storočia. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne, ktoré budú prebiehať pred múzeom a dokonca sme pripravili aj jazdu historickým kočom v aleji pri autobusovej stanici,“ doplnil historik dopravy Peter Šimko.

Vstup do Múzea dopravy bude so zľavou..JPG

Podujatie tento rok podľa organizátorov spestrí aj divadelná scénka Povedačky na peróne v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA, ktorá spríjemní cestujúcim čakanie na vlak.

historický koč.jpg

Podujatie spestria zamestnanci v hisorických kostýmoch..JPG

„Odohrávať sa bude priamo na peróne pred múzeom o 11:00 a 15:00 hodine. Záujemcovia sa dozvedia, aké témy sa preberali na železničnej stanici v roku 1942, a ako to asi mohlo vyzerať, keď sa tam stretli tri dávne priateľky,“ dodáva autorka scenára Katarína Maršalová.

Rajecká Anča 2022 def.jpg


Súvisiaci článok
Letná prechádzka na Straník s idylickým výhľadom (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť