Štvrtok 28. 03. 2024 09:37:51 | Meniny má Soňa

Nad pálenicou v Rosine pribudla ďalšia čierna skládka (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)

V sobotu 30. júla 2022 informoval obyvateľ Miloš o čiernej skládke, ktorú objavil pri ceste na Bytčicu za novým cintorínom v Rosine. Dnes pribudla ďalšia za pálenicou, ktorá je od zberného dvora vzdialená iba niekoľko krokov. Obec prisľúbila, že čiernu skládku odprace už zajtra ráno. Foto: Facebook / skupina Rosina

Juliana Krčulová|2. august 2022|17:03:03


Súvisiaci článok
„Ľudia si zvykli vyhadzovať odpad kdekoľvek,“ hovorí správca odpadového hospodárstva obce Rosina
Čítajte viac >

V sobotu 30. júla 2022 v neskorých večerných hodinách upozornil na čiernu skládku v obci Rosina pri Žiline obyvateľ Miloš, ktorý si pri prechádzke všimol vyhodený gauč a rozobraté skrine vyhodené popri poľnej ceste smerom z Rosiny do Bytčice.

FB Miloš Fifo.jpg

„Akurát som bol na pozemku (sobota 21:00) a skoro mi oči vypadli, keď som toto zbadal, to už fakt ty ch..., ak si v tejto skupine, alebo to čítaš, musíš vyhodiť odpad do prírody? Ak by ste náhodou niekto videli niekoho, kto to viezol na vozíku, alebo v aute, dajte vedieť. Je to za novým cintorínom v polovici cesty na Bytčicu je taká poľná cestička. Musel to tu hodiť dnes v sobotu cca od 13:00 do 21:00,“ uviedol vo svojom sobotňajšom príspevku obyvateľ Miloš, ktorého s užitočnými informáciami môžete kontaktovať prostredníctvom súkromnej správy na sociálnej sieti Facebook.

FB Miloš Fifo 2.jpg

Dnes na rovnaký problém upozornila vo facebookovej skupine Rosina aj obyvateľka Andrea.

„Dnes nad pálenicou v Rosine. Vysvetlite mi, ktorý idiot to vyhodí do prírody, keď je zberný dvor niekoľko krokov odtiaľ. Hanbi sa, ty chumaj sprostý !“ napísala vo svojom príspevku nahnevaná Andrea.

FB Andrea Pisárová 2.jpg

Redakcia SP 21 oslovila obec Rosina pri Žiline s otázkou, ako chcú situácie so vzniknutými čiernymi skládkami riešiť. Za obec nám poskytol odpovede Pavol Trzuba, správca odpadového hospodárstva.

„Samozrejme, obec sa o skládky postará. Niekedy sa to deje ihneď, inokedy to chvíľku trvá, už podľa vyťaženosti zamestnancov, auta, naplnenosti kontajnerov, počasia a podobne,“ uviedol pre našu redakciu Trzuba a priložil aj fotografie z dnešného zberu odpadu po obci.

1 odpad od vinotéky .jpg Foto: Pavol Trzuba

2 doplnené o odpad za cintorínom .jpg Foto: Pavol Trzuba

3 odpad za kostolom pri vysielači - skotňa .jpg Foto: Pavol Trzuba

„Toto sú fotky z 2. augusta 2022, z dnešného zberu odpadu po obci. Stojiska so separovaným odpadom oproti vinotéke na začiatku obce a za kostolom a aj podnet od pána Filipoviča - odpad za novým cintorínom,“ ozrejmil Trzuba a ďalej pokračoval:

4 a už je plné auto .jpg Foto: Pavol Trzuba

„V piatok 29. júla 2022 pred víkendom sme robili taktiež poriadok na stojiskách po dedine a rovnako sme doviezli takmer plné auto. Avizovaný odpad z dnešného dňa ešte nebol odvezený, dozvedeli sme sa to až po štrnástej hodine, preto sa o tento odpad postaráme zajtra ráno,“ povedal o novovzniknutej čiernej skládke nad pálenicou v Rosine, ktorú dnes ohlásila prostredníctvom svojho príspevku vo facebookovej skupine obyvateľka Andrea.

5 vykládka .jpg Foto: Pavol Trzuba

Pavol Trzuba, správca odpadového hospodárstva obce Rosina pri Žilina na záver dodal: „Je to únavné, stále a donekonečna po niekom robiť poriadok, bez náznaku zmeny a zlepšenia.“


Súvisiaci článok
Opitý muž nemal problém sadnúť za volant s takmer dvomi promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť