Streda 24. 04. 2024 20:37:16 | Meniny má Juraj

Opitý muž nemal problém sadnúť za volant s takmer dvomi promile

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí štyridsaťročný muž. Foto: ilustračné / Miikka Luotio na Unsplash.com

Juliana Krčulová|2. august 2022|16:02:09


Súvisiaci článok
S odpratávaním škôd po výdatných búrkach pomáhali aj žilinskí mestskí policajti (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Obvinený muž mal podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Radka Moravčíka, viesť v pondelok 1. augusta 2022 po štvrtej hodine ráno po miestnej komunikácii v Žiline osobné motorové vozidlo značky Škoda.

„Následne bol hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,83 mg/l (1,73 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ ozrejmil Moravčík a ďalej informoval, že poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie už skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

foto.jpg Foto: Polícia SR – Žilinský kraj

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
ŽSK v rámci dotačného programu nepodporil celoslovenský turnaj organizovaný žilinskými hádzanárkami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť