Štvrtok 19. 09. 2024 15:23:32 | Meniny má Konštantín

Škodu po požiari na píle v Turzovke odhadli na pol milióna eur

Požiar, ktorý vypukol v Turzovskej drevárskej fabrike v pondelok 18. júla 2022 krátko po 17:30 hodine, bol nečakaný. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar strechy haly, v ktorej sa nachádzala výrobná technológia. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline, Michal Kypus. FOTO: KR HaZZ v Žiline

Radka Kostánová|19. júl 2022|16:40:24


Súvisiaci článok
Turzovská drevárska fabrika s.r.o. sa ocitla v plameňoch
Čítajte viac >

V pondelok 18. júla 2022 vo večerných hodinách bol ohlásený požiar na píle v Turzovke, ktorá spracováva drevenú hmotu. Na mieste podľa hovorcu KR HaZZ v Žiline, Michala Kypusa, zasahovali hasiči z okolia Turzovky, Čadce, Žiliny, Bytče, Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Klokočov, Korňa, Podvysoká, Raková, Staškov, Turzovka a Vysoká nad Kysucou.

Spolu zasahovalo 21 profesionálnych a 42 dobrovoľných hasičov.

foto2.jpg

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar strechy haly o rozmeroch 80 krát 20 metrov, v ktorej sa nachádzala výrobná technológia. Hasiči nasadili techniku na hasenie zo všetkých strán budovy. Boli vytvorené tri hasiace úseky s dvanástimi vodnými prúdmi a tromi stanovištia s výškovou technikou. Neskôr po otvorení strechy a vstupom do budovy začali hasiči s hasením interiéru, pričom sa im podarilo zo zasiahnutého objektu vytiahnuť bez poškodenia acetylenovú súpravu, ktorá bola intenzívne ochladzovaná vodou,“ bližšie vysvetlil Kypus.

Požiar sa podarilo lokalizovať krátko pred pol desiatou večer a kvôli závažnosti situácie bola na miesto privolaná aj expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu a jednotka z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.

foto3.jpg

Celý požiar bol podľa slov hovorcu KR HaZZ v Žiline zlikvidovaný po viac ako dvadsiatich hodinách hasenia. Kypus ďalej potvrdil, že k zraneniam osôb nedošlo, ale výška škody sa vyšplhala na takmer päťstotisíc eur.

„Keďže požiar vznikol po ukončení výroby, nepredpokladá sa vznik požiaru chybou na výrobnej technológii. Hasiči zasahovali s pomocou autonómnych dýchacích prístrojov. K zraneniu osôb nedošlo. Výška škody bola odhadnutá na cca päťstotisíc eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia,“ uzavrel Michal Kypus.


Súvisiaci článok
AKTUALITA: Pri požiari Turzovskej drevárskej fabriky zasahuje množstvo hasičov (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť