Štvrtok 25. 04. 2024 11:38:09 | Meniny má Marek

3 zdravotné príznaky toho, že ste pod stresom a mali by ste s tým niečo robiť

Naše telo je úžasný stroj, ktorý pracuje 24 hodín 7 dní v týždni bez jedinej prestávky. Prebiehajú v ňom dôležité procesy ešte aj vtedy, keď spíme, a dokáže niekedy viac, než si myslíme. Ak si však nedáte pozor, môžete sa ocitnúť v strese a neskôr vyhorieť. ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|21. júl 2022|16:52:56


Súvisiaci článok
6 krokov, ako sa starať o svoje zdravie (svetový deň zdravia)
Čítajte viac >

Tieto znaky vám prezradia, že ste v strese a mali by ste sa o seba lepšie starať.

Chýbajú vám vitamíny a minerály

Prvý bod nie je žiadnou záhadou. Keď ste v strese, na stravu príliš nedbáte a dávate do seba (pravdepodobne) všetko, čo vám príde pod ruku. Dôsledkom toho vám môžu chýbať dôležité vitamíny, minerály a vaša imunita môže byť oslabená. Spoznáte to tak, že ľahko prechladnete a pri pití studenej vody vás začne bolieť hrdlo.

Máte nedostatok energie

Druhým, veľmi podstatným, znakom je, že máte nedostatok energie. Pociťujete únavu a ste vyčerpaní, čo môže signalizovať začínajúce stresové obdobie a vyhorenie. Ak ste často unavení a ráno sa nedokážete postaviť z postele na prvé zazvonenie budíka, mali by ste dbať na železo. Tento dôležitý minerál vám pomôže.

Často pociťujete bolesti brucha

Zdravotný signál toho, že prežívate v živote stres, môže byť aj bolesť brucha. Keď si nedávate pozor na to, čo konzumujete, a jete piate cez deviate, nečudujte sa, že vás bolí brucho. Urobte niečo s vaším životom, inak to bude ešte horšie. Dlhodobý stres sa môže na vás podpísať a to tak, že priberiete alebo vám z nedostatočnej výživy môžu padať vlasy.


Súvisiaci článok
Za zdravie pobežia v Turčianskych Tepliciach už po 42. krát
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť