Štvrtok 25. 04. 2024 18:42:40 | Meniny má Marek

3 mýty o vyhorení, ktorým verí väčšina ľudí. Ste medzi nimi aj vy?

Vyhorenie nie je zdravé. Vzniká z prepracovanosti a postupne vás môže zničiť. Ak sa nachádzate k vyhoreniu blízko, možno máte občas pocit, že sa pomedzi prácu a súkromný život nemôžete ani nadýchnuť. Nestíhate nič. Aké 3 mýty sú s vyhorením spojené? ILUSTRAČNÉ FOTO: Nataliya Vaitkevich on Pexels

Radka Kostánová|11. júl 2022|13:53:23


Súvisiaci článok
6 spôsobov, ako sa môžete odraziť od dna po prepustení z práce
Čítajte viac >

Človek vyhorí rovnako rýchlo, ako aj zápalka

Veľa ľudí si spája vyhorenie a zápalky spolu, pretože tento syndróm je od nich odvodený. Avšak, vyhorenie nemusí byť rýchle a zvyčajne ani rýchle nebýva. Človek môže k vyhoreniu smerovať niekoľko mesiacov a rokov, kým sa dostane do konečnej fázy. Príde nenápadne a postupne, no napácha veľké škody.

Vyhorieť dokážu len emocionálne slabí ľudia

Nemali by ste veriť tomu, že vyhorieť môže len nejaká skupina ľudí. To je rovnaké, ako keby ste povedali, že vyhorieť môžu len ženy alebo muži. Jednoducho mýtus. Vyhorieť môže každý, keď si na seba zoberie viac povinností, ako dokáže uniesť.

Vyhorenie sa zlepší niekoľkodňovou dovolenkou

A toto je ďalší mýtus, ktorému veria (dúfame) len ľudia, ktorí si vyhorením ešte neprešli. Keď sa človek nachádza na pokraji zrútenia, je logické, že mu pár dní dovolenky nebude stačiť. Najčastejšie sa môžete stretnúť s tým, že vyhorení ľudia odídu z práce a nájdu si novú.


Súvisiaci článok
Tieto znaky odhalia, že váš partner nie je finančne gramotný
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť