Piatok 03. 05. 2024 17:23:52 | Meniny má Galina, Timea

Voľba, ktorá ovplyvní váš život. Týchto 5 rozhodnutí robte každý deň

Chceli by ste sa každé ráno zobúdzať šťastní, ale nedeje sa to? Môžete urobiť týchto 5 vecí na to, aby sa to zmenilo. Potom bude realita krajšia ako vaše sny. ILUSTRAČNÉ FOTO: Helena Lopes na Pexels.com

Radka Kostánová|20. júl 2022|12:00:01


Súvisiaci článok
Čo pomôže človeku prekonať ťažké chvíle v živote?
Čítajte viac >

Voľba úprimnosti

Keď sa rozhodnete pre úprimnosť a pravdu, budete sa mať v živote dobre. Ľudia vás budú mať radi, lebo budú vedieť, že im neklamete a vždy u vás nájdu bezpečné miesto. Voľba pravdy všetko uľahčuje, lebo vďaka tomu si nemusíte pamätať, aké klamstvá ste komu povedali. Dá vám slobodu.

Voľba lásky

Pre šťastný život by ste mali veci robiť s láskou. Keď sa budete o niečom rozhodovať, vaše rozhodnutie by malo byť robené s láskou. Vďaka tomu neurobíte nič zlé, nič si nebudete vyčítať a všetky rozhodnutia vám budú dávať zmysel.

mama-s-dcerou.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Arina Krasnikova on Pexels

Voľba mieru

Ďalšou voľbou je mier. Mali by ste vedieť v hádkach ustúpiť, aby ste zbytočne nemrhali svojou energiou a časom na niečo, čo ani nie je dôležité. Ako sa hovorí, múdrejší ustúpi. Takáto maličkosť vám pomôže žiť šťastnejší a naplnenejší život.

Voľba zdravia

Endorfíny sú hormóny šťastia a vyplavujú sa aj počas cvičenia. Ak chcete mať lepší život, mali by ste si nájsť čas na cvičenie a pohyb. Keď sa budete starať o svoje zdravie, budete sa cítiť lepšie.

Voľba seba

A poslednou, veľmi dôležitou, voľbou je voľba samého seba. Pre spokojný život by ste sa mali naučiť uprednostniť seba pred ostatnými a občas byť sebeckým. Vďaka tomu si nastavíte s ľuďmi správne hranice, získate ich rešpekt a budete mať čas na aktivity, ktoré vám robia radosť.


Súvisiaci článok
5 tipov, ako byť v psychickej pohode popri negatívnych udalostiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť