Piatok 03. 05. 2024 20:35:31 | Meniny má Galina, Timea

Kriminálne prípady minulosti: Peter Fabšík si v apríli odsedel svoj trest, na slobodu sa ale nedostal

Na svedomí má život iba 5-ročného chlapca. Pedofilného vraha za jeho besnenie v poli poslal súd za mreže na 22 rokov. Martinka najprv zneužil a potom chladnokrvne pripravil aj o život. A hoci jeho trest na jar tohto roka uplynul, na slobodu sa vrah nedostal. POZOR! UPOZORŇUJEME, ŽE OBSAH NIE JE VHODNÝ PRE MALOLETÉ OSOBY A CITLIVÉ POVAHY. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

D U|10. júl 2022|11:30:17


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Kde skončili milióny z banky?
Čítajte viac >

Nitrianska Blatnica pri Topoľčanoch, 9. máj 2000. 30-ročný Peter Fabšík je podivín, ktorý sa chodí často ukájať do miestneho parku. Za sebou už má aj pár pobytov na psychiatrii. Žije so svojou tetou.

Dnes sa Peter chystá na žihľavu. Berie si nožík, aj špagát a odchádza z domu. Je práve blízko „svojho“ parku, keď zbadá prichádzať iba 5-ročného Martinka. Chlapcovi sa prihovára a láka ho, aby šiel s ním. Veľa práce ho to nestojí. Dieťa sa rýchlo nechá presvedčiť. Kráčajú chvíľu vedľa seba na pole do susednej obce. No keď chlapec nevládze, berie ho Fabšík na ruky. Keď sú na poli, zloží chlapca a vzápätí mu vrazí poriadne zaucho. Ten padá na zem. Útočník vyslabnuté dieťa rýchlo poviaže a sexuálne sa na ňom ukája.

Chlapec prežíva hrôzostrašné chvíle, no to, čo príde pár minút po nich, je ako z hororu. Keď to už vyzerá, že by besneniu Fabšíka mohol byť koniec, zúfalý chlapček si zrejme podpisuje ortieľ smrti, keď útočníkoví hovorí, že všetko rozpovie rodičom. Na to Fabšík vyťahuje nôž a Martinka ním bodá hlava nehlava z celej sily, až sa mu nožík zlomí. Deviatim ranám v hrudníku a bruchu chlapec na mieste podlieha.

To už medzitým Martinka hľadajú jeho rodičia, rodina, aj známi. Zakrátko sa dostanú aj na pole v susednej obci, kde sa im však naskytne otrasný pohľad. V kaluži krvi leží nehybné telo malého chlapca.

Rozbieha sa vyšetrovanie. Policajti rýchlo prichádzajú na stopu Fabšíka. Bezcitný a chladný vrah im dokonca ochotne a bez náznaku ľútosti, či akejkoľvek emócie, popisuje a na figuríne ukazuje, ako sa všetko odohralo. Rozpráva o tom, že silnú sexuálnu túžbu pociťoval už aj deň pred vraždou. Opísal, ako vtedy vzal sliepku a použil ju na tento účel. Potom jej nožom odrezal hlavu a hodil do záhrady susedov. Priznal sa, že dovtedy sa takto ukojil na trinástich sliepkach, ktoré vždy „po tom“ zlikvidoval.

Znalci Fabšíka vyhodnotili ako nebezpečného, trpel polymorfnou psychopatiou a sexuálnou úchylkou - homosexuálnou pedofíliou.

Za vraždu päťročného chlapčeka, ktorého predtým sexuálne zneužil, dostal Peter Fabšík 22 rokov nepodmienečne. Kastráciu striktne odmietol, a tak súd nariadil aj ochranné sexuologické liečenie ústavnou formou.

Svoj trest si Peter Fabšík odpykal v apríli tohto roka (2022). Na slobodu sa však, na šťastie, nedostal. Z basy totiž putoval, dnes 52- ročný vrah, rovno do Psychiatrickej nemocnice vo Veľkom Záluží.


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Za vraždy dvoch žien dostal Štefan Pantl trest smrti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť