Štvrtok 28. 03. 2024 07:45:46 | Meniny má Soňa

Nová nemocnica v Martine bude!

Novú nemocnicu v Martine postavia. Po týždňoch neistoty si nielen Martinčania konečne vypočuli výbornú správu. FOTO: Mesto Martin

D U|1. júl 2022|09:10:49


Súvisiaci článok
Bittó Cigániková podporuje financovanie novej nemocnice v Martine z plánu obnovy
Čítajte viac >

„Život a úroveň zdravotnej starostlivosti v Martine a na Slovensku sa už čoskoro zmení. V našom meste už o pár mesiacov vyrastie najnovšia, najmodernejšia a najkvalitnejšia nemocnica v celej krajine. Splní sa tak vízia, na ktorej pracujem už od roku 2015,“ hovorí Ján Danko, primátor mesta Martin.

Plánovaná výstavba bola počas ostatných týždňov neistá, vláda napokon rozhodla v jej prospech. "Nová nemocnica v našom meste, bude pre Martin novým impulzom. Vďaka nej dokážeme udržať v regióne množstvo kvalifikovaných pracovníkov z oblasti zdravotníctva, vedy a výskumu. Zároveň sa ako mesto staneme atraktívnym pre firmy z oblasti biomedicíny a biotechnológií,“ hovorí Stanislav Thomka, poslanec MsZ a ŽSK.

Na podporu výstavby nemocnice vyvinuli aktivitu aj martinskí aktivisti z Reštart Martina. Ministrovi financií SR Igorovi Matovičovi poslali otvorený list. V ňom vyjadrili obavy z toho, že osobné spory vo vedení štátu by mohli výstavbu zmariť.

IMG_1781.jpg

IMG_1780 (002).jpg

IMG_1779.jpg


Súvisiaci článok
Martinčania napísali Matovičovi otvorený list. Majú obavu o výstavbu novej nemocnice
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
„Budovy našej nemocnice sú hanbou“, hovorí Martinčanka Mária. Nová nemocnica je v nedohľadne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť