Streda 15. 05. 2024 10:42:40 | Meniny má Žofia, Sofia

Trojnásobná olympijská reprezentantka zveľaďuje Liptov

Spoločne s Petrou Vlhovou, Jurajom Bačom či Michalom Martikánom je v Olympijskom klube Liptova aj Marcela Pavkovčeková. Trojnásobná olympijská reprezentantka dnes pracuje na pozícii koordinátorky a napomáha rozvoju regiónu Liptov. Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Juliana Krčulová|27. jún 2022|08:27:30


Súvisiaci článok
Školáci z Liptovského Mikuláša si vyskúšali jazdu na dopravnom ihrisku (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Bývalá mikulášska biatlonistka naštartovala kariéru striebornou medailou na Majstrovstvách sveta juniorov, pred 20 rokmi dosiahla životný úspech, keď ako členka štafety na Zimných olympijských hrách v Salt Lake City skončila na piatom mieste.

Olympijský klub Liptova je jeden z najväčších a najstarších na Slovensku. V tomto roku oslavuje 30. výročie založenia.

„Pochváliť sa môžeme širokou základňou, ktorú tvorí 150 členov. Venujeme sa mnohým športovým a kultúrno-spoločenským aktivitám v oblasti šírenia olympijských myšlienok medzi deťmi, mládežou a dospelými v regióne. Našou pravidelnou akciou je napríklad Beh olympijského dňa, ktorý sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnil koncom júna na Námestí osloboditeľov,“ ozrejmila podpredsedníčka klubu Marcela Pavkovčeková.

274953732_4936194259767995_4125826038136645059_n.jpg

Športovkyňa telom aj dušou, bez dennodennej aktivity si svoj život nevie predstaviť. S láskou k pohybu sa vraj už narodila a vraví, že Mikulášania ju majú v krvi:

„Žijeme v krásnom kraji, ktorý nám ponúka veľa možností na športové vyžitie. V týchto dňoch k tomu výrazne prispieva aj rozvinutá cykloinfraštruktúra. Svoju dcéru som odmala viedla k športu, k zjazdovému aj k bežeckému lyžovaniu, k plávaniu, k bicyklovaniu či k behu. V súčasnosti sa venuje kickboxu. Nezatracujem ani moderné športy, hlavne, aby sa hýbala. Odporúčam všetkým rodičom, aby svoje ratolesti podporovali vo všetkých športových aktivitách, aby sa šport stal súčasťou ich bežného života.“

Bývalá olympionička dnes, podľa slov liptovských radničných, pôsobí ako koordinátorka pre činnosť regionálneho rozvoja na Liptove.

„Pre samosprávy a široký verejný sektor pripravuje žiadosti pre poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov. V Liptovskom Mikuláši pracovala na projektoch rekonštrukcií požiarnych zbrojníc, výstavby atletického štadióna či na dvojmiliónovom projekte zateplenia budovy mestského úradu,“ uzavreli miestni radniční vo svojej informatívnej správe.


Súvisiaci článok
Kysuckí stredoškoláci pomenovali negatíva drogových závislostí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť