Štvrtok 28. 03. 2024 03:19:00 | Meniny má Soňa

Mladšie žiačky zo žilinského hádzanárskeho klubu prevalcovali súperky z Bratislavy (FOTO + VIDEO)

Športovci a nadšenci hádzanej sa dočkali! V Žiline dnes odštartoval trojdňový celonárodný turnaj Slovak Open Handball 2022, ktorý už tradične organizoval domáci klub Slovan Malá Fatra Hádzanársky klub Žilina. Mladšie žiačky odohrali svoj prvý zápas proti bratislavským súperkám, ktorým sa naskytli len ojedinelé šance na útok. Naša kamera bola pri tom! Foto a video: Juliana Krčulová, SP 21

Juliana Krčulová|24. jún 2022|14:56:00


Súvisiaci článok
Už zajtra v Žiline vypukne celoslovenský turnaj Slovak Open Handball
Čítajte viac >

Hala na Rosinskej ceste v Žiline už od skorých raných hodín vítala športovkyne a športovcov z celého Slovenska, ktorí sa prišli zúčastniť tohtoročného celonárodného turnaja Slovak Open Handball 2022, ktorý zorganizoval už po tretí raz v rade domáci tím Slovan Malá Fatra Hádzanársky klub Žilina.

S našou kamerou sme sa boli pozrieť na prvý zápas mladších žiačok SMF HK Žilina, ktoré nastúpili proti súperkám z ŠKP Bratislava. Bojovnosť a kontaktnú hru preukázali mladé športovkyne na oboch stranách, avšak Žilinčanky mali podstatne rýchlejšiu a dynamickejšiu hru, ktorá im priniesla zaslúžené víťazstvo. Na prvé pocity a hodnotenia po odohratom zápase sme sa opýtali trénerky mladších žiačok z SMF HK Žilina, Renáty Bartkovej:

DSC_0004.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0025.jpg

„Od divákov bolo veľmi pekné, že nás povzbudzovali, tí, ktorí tu boli, takže to nás veľmi potešilo. Dievčatá sa zatiaľ tak rozohrávajú, vždy býva ten prvý zápas najťažší, nikdy neviete, čo môžete od súpera čakať. Svoju úlohu zohrali aj iné faktory, napríklad to, že dievčatá hrali ráno, ale v konečnom dôsledku sme tento zápas úspešne zvládli, boli tam aj nejaké chyby, to je samozrejmé, ale sme spokojné,“ zhodnotila pre našu redakciu trénerka Renáta Bartková.

DSC_0035.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0040.jpg

DSC_0041.jpg

Žilinské mladšie žiačky z tímu SMF HK Žilina dnes čakajú ešte dva zápasy, ktoré odohrajú o 14:40 hodine proti Sencu a o 18:40 hodine proti tímu Šaľa A v hale na Rosinskej ceste. Bartkovej sme sa opýtali, či tímy, proti ktorým Žilinčanky dnes ešte len nastúpia, budú pre nich ťažším súperom:

„Druhého súpera zo Senca celkom presne nepoznám, uvidíme v akej bude sile a potom nastúpime proti tímu Duslo Šaľa A, čo bude asi najťažší súper z tejto skupiny, takže v tomto zápase, myslím si, to bude veľmi vyrovnané. Budeme radi za všetkých divákov, ktorí prídu deti povzbudiť aj počas dňa, ak im to časovo vyjde, dodáva to športovcom veľkú energiu a motiváciu,“ uviedla Bartková.

DSC_0045.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0054.jpg

DSC_0055.jpg

Slovan Malá Fatra Hádzanársky klub Žilina usporadúva celonárodný turnaj v hádzanej už po tretí raz v rade. Podľa slov žilinskej trénerky, najväčšie organizačné problémy pociťujú najmä pri doprave:

„Najväčšie problémy bývajú vždy s dopravou, to je každý jeden rok, pretože my máme zostavený grafikon na päť hál a je to veľmi natesno. Každý tím musí veľmi prísne dodržiavať príchody, odchody a akonáhle niekto niečo nestíha, tak sa to celé sype. Vždy ten piatok býva kritický, mávame niekoľko desiatok telefonátov počas dňa, ale potom sa to postupne utrasie, ale ten piatok býva najhorší spomedzi tých troch dní,“ hovorí s úsmevom žilinská trénerka Bartková, ktorá dúfa, že aj počas tohtoročného turnaja Slovak Open Handball všetko dobre organizačne zvládnu.

DSC_0056.jpg

Na prvotné dojmy po odohratom zápase proti súperkám z Bratislavy sme sa opýtali aj Márie Bartkovej, mladšej žiačky z tímu SMF HK Žilina:

„Na začiatku sme sa museli rozbehnúť, zápas sme síce nehrali až tak skoro ráno, ale museli sme sa akoby zobudiť. Naše prihrávky boli zlé, ani obrana nebola veľmi dobrá, ale potom sme to vylepšili, čo dokazuje aj výsledok zápasu. Súperky nemali veľmi dobrú obranu, ľahko sme k nim vedeli prejsť, len sa šmýkala lopta, pretože mala veľmi zlý povrch. Dúfam, že nadchádzajúce dva zápasy rovnako vyhráme,“ uzavrela pre našu redakciu mladá športovkyňa.

Žilinské mladšie žiačky dnes čakajú ešte súperky zo Senca (zápas odohrajú v Hale na Rosinskej ceste o 14:40 hodine) a zo Šale (zápas odohrajú v Hale na Rosinskej ceste o 18:40 hodine). V sobotu 25. júna 2022 o 10:40 hodine nastúpia na palubovku Haly na Rosinskej ceste proti tímu Trebišov A a o 14:40 hodine proti súperkám z MHáK Martin.

Zostrih z dnešného otváracieho zápasu Slovak Open Handball 2022 tímov SMF HK Žilina a ŠKP Bratislava z Haly na Rosinskej ceste si môžete pozrieť v našom videu!


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Budova Vykopalovho domu na Kálove (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť