Sobota 18. 05. 2024 01:55:59 | Meniny má Viola

Vláčik, ktorý ešte nedávno chátral, vozil deti na podujatí v Martine

Deti sa tešili. Počas podujatia v martinskom SIM areáli, premával vláčik, o ktorom sme nedávno písali. Vtedy ho odparkovaný v areáli objavil náš čitateľ. On sám si pamätal, ako vláčik kedysi premával po martinskej pešej zóne. FOTO A VIDEO: Cyril Michael Kaplan

D U|1. jún 2022|12:31:35


Súvisiaci článok
Nostalgický víkend prežili obyvatelia turčianskych obcí. Historický vlak, ktorý prechádzal obcami, ťahal parný rušeň
Čítajte viac >

Počas ostatného víkendu vláčik spojazdnili. „Tak dnes po viac ako 20 tich rokoch vláčik v pohybe. Dnes celý deň jazdil v SIMe, ako program ku Dňu detí,“ napísal nám Cyril. Aj on s rodinou si jazdu užil. Najväčšiu radosť mal syn Matheo. „Tešil sa veľmi, myslím že to bolo potešenie pre všetkých,“ dodáva Cyril.

Starý vláčik neťahal pôvodný rušeň. To však z radosti detí neubralo. „Zrejme vozne komplet opravili, lebo išiel fakt bez poruchy. Rýchlosť 20-25 km/hod., len ten rušeň nebol ten pôvodný, iba náhradný. Ťahal ho traktor.“

IMG_0347.jpg

Vozne vláčika boli dlhší čas odstavené v areáli a hoci kedysi vozil po pešej zóne, mesto o ňom nič nevedelo. „Súčasné vedenie mesta Martin nemá informácie o presnom spôsobe jeho prevádzky, keďže vláčik netvoril ani časť inventarizácie pri zmene vedenia mesta,“ uviedla vtedajšia hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Na odstavený vlak nás pred pár mesiacmi upozornil Cyril. „Dnes sme boli v SIM-e v Priekope a len by som sa opýtal či nie je škoda že je len tak odstavený tento vláčik ? Veď určite to nebolo zadarmo a myslím si že presné takéto niečo chýba mestu Martin. Je odstavený, ale nie je nijako zabezpečený proti poveternostným vplyvom. Škoda ho je. Zatiaľ nie je v nejakom veľmi zlom stave,“ opísal vtedy náš čitateľ. O to väčšia bola teraz jeho radosť, keď sa s rodinou vláčikom aj odviezol.


Súvisiaci článok
Turistický vláčik nemá majiteľa. Martinská radnica o ňom nevedela, v majetku mesta nie je
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť