Nedeľa 28. 04. 2024 05:08:38 | Meniny má Jarmila

Šošonov povedie Jaroslav Hynek. Naposledy trénoval Duklu Praha

Po takmer jedenástich rokoch bude stáť na lavičke MŠK Žilina český tréner, pod Dubeň prichádza 46-ročný Jaroslav Hynek. Prešiel mládežou Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava i Dukly Praha, kde dokonca dve sezóny trénoval A-tím tradičnej českej značky v najvyššej súťaži. Informáciu pred malou chvíľou priniesol oficiálny web klubu mskzilina.sk. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|31. máj 2022|08:49:27


Súvisiaci článok
Mário Sauer bude Šošonom do roku 2025
Čítajte viac >

"Splnil sa mi sen v tom zmysle, že ma vôbec taký klub osloví a chce poznať moju prácu, moje kvality. Verím, že chalani prídu na úvodný zraz naladení na silnú pracovitosť a nasávanie nových vecí. Teším sa na túto žilinskú etapu, ktorá bude pre mňa a mojich kolegov výzvou," povedala trénerská posila Šošonov pre mskzilina.sk.

Aká je trénerova predstava o hernom štýle Žiliny, ktorým by sa mala prezentovať v jesennej časti Fortuna ligy? Aj na tieto otázky priniesol odpovede klubový web.

„Chceme, aby sme hrali aktívny, odvážny futbal v ofenzíve i defenzíve. Aby sme boli kompaktní a dokázali to vo finále podporiť výsledkom. Trpezlivo pracovať a napredovať, to je moje krédo. Verím, že si hráči a fanúšikovia aktuálne odpočinú a načerpajú nové sily, čo je pred novou sezónou dôležité. Zároveň dúfam, že chalani prídu na úvodný zraz 13. júna naladení na silnú pracovitosť a nasávanie nových vecí. Teším sa na túto žilinskú etapu, ktorá bude pre mňa a mojich kolegov výzvou."

7f4f6993aa07aba22e0667d2df53177a.jpg

Vyjadril sa aj k zloženiu realizačného tímu. Jeden asistent vraj bude z domácich zdrojov, jeho meno však prekvapilo. Druhý pricestuje z Čiech, hoci je to Slovák. Trénerskí tím doplní ešte aj Afričan Ofori. Rodený Ghančan má však už dlhé roky druhý domov v Žiline.

"Keďže Žilina chce vo svojom futbale stále udržovať svoje DNA, jeden asistent bude z klubu a druhý príde so mnou z Čiech. Po osobných rozhovoroch som si zvolil Martina Kuciaka, ktorý doteraz pôsobil ako asistent trénera v "B"- tíme. Z Česka nás zas doplní môj dlhoročný kolega a asistent Dušan Binder, ktorý je paradoxne Slovákom. A samozrejme, na pozícii trénera brankárov zostáva Miloš Volešák. Takže toto by mala byť naša trénerská štvorka. Rovnako aj zvyšok realizačného tímu ostáva v nezmenenom zložení. K tomu nás doplní ešte Prince Ofori pre maximalizovanie bezproblémovej komunikácie s hráčmi z Afriky. Je to najmä preto, že títo chalani majú niekedy prílišný rešpekt k trénerom, pričom na všetko hovoria, že rozumejú, ale na ihrisku to nie je úplne vidno."


Súvisiaci článok
Šošoni v príprave zväčša proti tímom spoza rieky Moravy
Čítajte viac >

No a naostatok výber kouča spoza rieky Moravy okomentoval pre klubový web aj športový manažér klubu Karol Belaník. Je to vraj Čech s filozofiou MŠK v krvi. Nezabudol však podotknúť, že na jeseň očakávajú lepšie výsledky, ako tomu bolo na jar.

"Hľadali sme trénera z externého prostredia, ktorý má skúsenosti s mládežníckym i dospelým futbalom a vie to správne prepojiť. V osobe Jaroslava Hyneka, ktorý to zažil v Dukle Praha, sme to našli. Chceli sme zachovať kontinuitu našej filozofie, čo bola priorita. Na základe rokovaní a osobných stretnutí, ktoré boli naozaj konštruktívne, sme sa rozhodli dať Jaroslavovi od novej sezóny priestor. Mali sme z toho dobrý pocit, vkladáme do neho nádeje, no až čas a samotná sezóna ukáže, do akej miery bolo toto rozhodnutie správne,“ povedal Belaník.


Súvisiaci článok
Osemnásťročný mladík z Ghany je prvou posilou MŠK Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť