Nedeľa 12. 05. 2024 22:19:17 | Meniny má Pankrác

Osemnásťročný mladík z Ghany je prvou posilou MŠK Žilina

Novou tvárou pod Dubňom je 18-ročný záložník z Ghany Samuel Gidi. Ďalší zo šikovných hráčov s potenciálom z africkej liahne podpísal so žltozelenými zmluvu s účinnosťou od 1. júla 2022 na päť rokov. Informáciu priniesol pred malou chvíľou klubový web mskzilina.sk. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|25. máj 2022|17:17:01


Súvisiaci článok
Ružomberok podpísal zmluvu so stredopoliarom Tučným
Čítajte viac >

"Som naozaj šťastný, že som podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu a naozaj to pre mňa veľa znamená. Ako futbalista snívate o tom, že si vás všimne veľký klub. A nielen všimne, ale dá vám aj šancu ukázať to na ihrisku. Momentálne ani neviem opísať pocity šťastia, ktoré prežívam. Som ochotný dať zo seba všetko, aby som pomohol klubu dosiahnuť čokoľvek, čo bude naším cieľom," povedal vo svojom prvom rozhovore pre mskzilina.sk mladík z Ghany, ktorý naplno naskočí do diania už od letnej prípravy.

K jeho angažmánu sa vyjadril aj športový manažér klubu Karol Belaník.

"Sami bol u nás v klube nejaký čas na skúške, v apríli dovŕšil 18 rokov, a tak sme s ním podpísali profesionálnu zmluvu s platnosťou od začiatku novej sezóny.“

Keďže kvôli prestupovým pravidlám nemohol Gidi doteraz hrávať, musel byť trpezlivý, trénoval najprv v projekte a neskôr aj s "A"- tímom. Počas skúšobného obdobia ukázal, podľa Belaníka, veľký potenciál, schopnosti aj svoju kvalitu.

O jeho presnom zaradení v rámci zostavy MŠK rozhodne až nový kormidelník. "Je to univerzálny stredový hráč a v stredovej formácii môže hrať na viacerých postoch - či už na pozícii číslo 6 alebo 8. V príprave bude priestor na to, aby noví tréneri zistili, na ktorej pozícii bude pre nás najviac prínosný. Veríme, že to, čo naznačil, potvrdí aj v najbližšom období počas letnej prípravy a rovnako aj počas novej sezóny," ozrejmil Karol Belaník.


Súvisiaci článok
V nominácii trénera Kentoša sú piati Žilinčania a traja Ružomberčania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť