Štvrtok 02. 05. 2024 19:44:09 | Meniny má Žigmund

Na moste v Liptovskej Ondrašovej sa začali búracie práce

Most ponad rieku Jalovčianku v liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová začali búrať. Nový most postavia v jednej etape. Cena za vyhotovenie diela je takmer pol milióna eur, financovanie je plánované z eurofondov. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová. FOTO: ŽSK

TASR|30. máj 2022|16:52:34


Súvisiaci článok
POZOR! Hlavný cestný ťah cez Ružomberok budú rekonštruovať
Čítajte viac >

Most je v súčasnosti uzavretý, doprava bude počas výstavby vedená po obchádzkových trasách. V úseku je umiestnené prenosné dopravné značenie.

"Obchádzka pre osobnú dopravu, dopravnú obsluhu a autobusovú dopravu je vedená po miestnych komunikáciách, po cestách tretej triedy cez obce Trstené a Bobrovec. Obchádzka pre nákladnú dopravu je po ceste I/18 a II/584 cez Bešeňovú," priblížila hovorkyňa s tým, že pravidelné autobusové linky premávajú v bežnom režime podľa cestovných poriadkov.

DSCN7858.jpg

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová zdôraznila, že cesta, na ktorej sa most nachádza, má nadregionálny význam, a to z dôvodu množstva atraktivít v okolí. Okrem toho podľa nej tvorí významnú dopravnú spojnicu obcí v regióne a spája Liptov so severným Slovenskom. "Je aj miestom intenzívneho cestovného ruchu. Spomínaný most považujem za kľúčový bod, keďže sa nachádza tesne pred vstupom do Liptovského Mikuláša a zároveň kúsok pred napojením na diaľnicu D1," uviedla.

DSCN7862.jpg


Súvisiaci článok
Viadukt zatvoria, nadjazd ešte nie je. Máme sa v Žiline pripraviť na kolaps? (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť