Pondelok 18. 03. 2024 11:25:47 | Meniny má Eduard

Týždeň bude opäť bohatý na kultúru. Určite si vyberiete

Aj tento májový týždeň sa oplatí dať šancu kultúre. Keď budete čítať ďalej, dozviete sa, aké skvelé podujatia sa uskutočnia v Žilinskom kraji. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|16. máj 2022|12:12:50

PONDELOK

Výstava: Rezidencia Kristíny Kandrikovej, od 16. 5. 2022 do 09.06.2022 o 9:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Na prelome mája a júna si môžete pozrieť v Novej synagóge umeleckú rezidenciu Kristíny Kandrikovej. Počas týchto dní budete mať jedinečnú možnosť ju v synagóge stretávať a nahliadnuť do jej výtvarného procesu. Autorka využije rezidenciu na experimentovanie s maľbou, ktorá je veľkoformátová.

Výstava rezidencia Kristíny Kandrikovej Zdroj  FacebookNová synagóga_.png FOTO: Facebook / Nová synagóga

Podujatie: Otvorenie sezóny na hrade Strečno, 16. 5. 2022 na hrade Strečno, Žilina

Už tento týždeň začína na hrade Strečno letná sezóna. Brány pevnosti sa otvoria v pondelok prvýkrát od októbra minulého roka. Bohužiaľ, na slávnostné otvorenie si budete musieť počkať do budúceho týždňa. Uskutoční sa 29. mája a otvorenie bude spojené aj s oslavou Dňa detí.

Podujatie Otvorenie letnej sezóny na hrade Strečno Zdroj  pmza.sk.jpg FOTO: pmza.sk

Film: Minifestival európskeho filmu 7x7, 16. 5. 2022 o 18:00 hod. v Cinemaxe, Žilina

Šestnásty ročník putovného Minifestivalu európskeho filmu príde konečne aj do Žiliny. Budete mať možnosť vidieť najlepšie európske filmy, ktoré sú podporené z programu EÚ Kreatívna Európa. Počas prvého dňa v žilinskom Cinemaxe uvidíte o 18:00 hod. Paralelné matky a o 20:30 hod. Benedetta.

Predstavenie: Na koho to slovo padne, 16. 5. 2022 o 19:00 hod. v Kine Strojár, Martin

Divadelný hit v podaní najlepších mužských hercov Lukáša Latináka, Juraja Kemku, Mariána Miezgu, Róberta Jakaba a Vladimíra Kobielskeho, príde tento týždeň do Martina. Komédiu o piatich chlapoch a jednom revolveri si nenechajte ujsť. Budete v nej počuť toľko vtipov a gagov, až vás bude bolieť brucho od smiechu. Lístok na predstavenie stojí 20,00 €.

UTOROK

Workshop: Jarné kvety maľované akvarelom, 17. 5. 2022 o 16:00 hod. v Turčianskej knižnici, Martin

Utorok odštartujú tvorivé dielne v Martine, na ktorých si budete môcť namaľovať obraz jarných kvetov. Je nutné priniesť si so sebou pomôcky, ktorými sú vodové farby, štetce, papier na akvarel, ceruzku, gumu a iné. Prihlásenie vopred je nutné, pretože na túto tvorivú dielňu je obmedzená kapacita.

Workshop Jarné kvety maľované akvarelom Zdroj  martin.sk (002).jpg FOTO: martin,sk

Podujatie: Vedomostný kvíz, 17. 5. 2022 o 17:00 hod. v Kultúrno-komunitnom priestore Hory Doly, Liptovský Mikuláš

V utorok nebudete ukazovať len umelecké vlohy, no najmä tie inteligenčné. S priateľmi sa môžete prihlásiť ako tím na vedomostný kvíz a zasúťažiť si. Tak budete mať možnosť ukázať, čo všetko viete, respektíve neviete. Vstupné pre jeden tím, ktorý by mal byť zložený z maximálne 5 osôb, je 15,00 €.

Podujatie Vedomostný kvíz Zdroj  FacebookHory Doly_.jpg FOTO: Facebook / Hory Doly

Premietanie: Malá mama, 17. 5. 2022 o 17:00 hod. a 20:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

Premietanie bude tento týždeň zaujímavé. Stanica Žilina - Záriečie vám predstaví film Malá mama. Dej sa sústreďuje na šikovné dievčatko Nelly, ktorá má 8 rokov a náhle prišla o babičku. Odchádza preto so svojimi rodičmi preč, aby po nej vyprázdnili dom. Dobrodružstvo, ktoré tam však zažijú, ich vtiahne do čarovnej nostalgie. Vstupenka pre jednu osobu stojí 5,00 €.

Premietanie Malá mama Zdroj  stanica.sk.png FOTO: stanica.sk

Film: Minifestival európskeho filmu 7x7, 17. 5. 2022 o 18:00 hod. v Cinemaxe, Žilina

Druhý deň Minifestivalu nebude o nič horší, ako ten prvý. Už o 18:00 hod. si môžete v Cinemaxe pozrieť film o československej atletickej legende Zátopek, a o 20:30 hod. pôjde romantická sci-fi komédia Miluj svojho robota.

Divadlo: Ešte raz, ale lepšie..., 17. 5. 2022 o 18:00 hod. v Dome kultúry, Bytča

V Bytči budete mať možnosť vidieť predstavenie, ktoré vás pobaví. V jednom manželstve, ktoré sa pravdepodobne nevyhne rozvodu, dôjde k nešťastnému úrazu, pri ktorom hlavný hrdina stratí vedomie a upadne do kómy. Keď sa prebudí, zistí, že sa vrátil do veku 20 rokov a všetky spomienky z doterajšieho života sa mu vymazali. Čo si myslíte, začne žiť svoj život inak? To sa dozviete, keď na predstavenie prídete. Účinkujú v nej známi herci Marko Igonda, Aniko Vargová, Kristína Greppelová, Gregor Hološka a Martin Mňahončák. Vstupenka pre jednu osobu stojí 14,00 €.

Predstavenie: Na koho to slovo padne, 17. 5. 2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Inscenáciu Na koho to slovo padne máte možnosť vidieť aj v Žiline. Pôvodne vznikla ako ročníková práca na VŠMU daných hercov, no zožala taký úspech, že stihla precestovať svet. Vstupenky v predpredaju stoja 20,00 € a v deň konania 24,00 €.

Predstavenie Na koho to slovo padne Zdroj  FacebookDom odborov s.r.o._.jpg FOTO: Facebook / Dom odborov s.r.o.

Divadlo: Voda (a krv) nad vodou, 17. 5. 2022 o 19:00 hod. v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

Páčil sa vám muzikál Ôsmy svetadiel? Voda (a krv) nad vodou je druhý muzikál s piesňami od legendárnej skupiny Elán. Život musí byť tvorený dobrými, no aj zlými momentami, aby sme si ho vedeli dostatočne vážiť. Podstatné však je, že vždy musí existovať nejaká pomyslená „voda“, ktorá nás bude držať nad vodou. Niekedy to môže byť koníček, práca, občas pomsta, ale najlepšie je, keď nás vie držať láska. Vstupenka pre dospelých stoj 34,00 € na prízemie a 29,00 € na balkóne.

Kino: Stop Zemlia, 17. 5. 2022 o 19:00 hod. v Kine kultúra, Ružomberok

Mesto Ružomberok zvolilo tento týždeň veľmi tematický film s mottom: „Ak sa neodvážiš, nič sa nedozvieš.“ V ňom budete mať možnosť vidieť radikálny, autentický a veľmi citlivý pohľad na pocit mladosti a vnútorný pohľad na ukrajinskú mládež. Hlavná hrdinka sa považuje za outsidera. Snaží sa zvládať intenzívne obdobie ukončením školy, no zamiluje sa a všetko sa skomplikuje. Ako to dopadne? To sa dozviete, keď prídete. Vstupné je 6,00 €.

Kino Stop Zemlia Zdroj  ruzomberok.sk (002).jpg FOTO: ruzomberok.sk

STREDA Podujatie: Zábavne za lepšou pamäťou, 18. 5. 2022 o 14:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Už túto stredu sa budete môcť zúčastniť prvého jarného stretnutia Tréningu pamäti. Pokiaľ vám robí problém zapamätať si jednoduché veci, ako je nákupný zoznam, telefónne čísla, alebo mená rodinných príslušníkov, neváhajte s návštevou. Naučíte sa na veci lepšie koncentrovať a precvičíte si mozgové závity.

Podujatie Zábavne z lepšou pamäťou Zdroj  krajskakniznicazilina.sk (002).jpg FOTO: krajskakniznicazilina.sk

Film: Minifestival európskeho filmu 7x7, 18. 5. 2022 o 16:00 hod. v Cinemaxe, Žilina

Posledný deň Minifestivalu uzatvárajú tri svetové filmy, s ktorými ste sa už možno stretli. O 16:00 hod. pôjde film o sile lásky Supernova, o 18:20 hod. si budete môcť pozrieť drámu Belfast, a o 20:30 hod. uzatvorí festival vojnová dráma Quo vadis, Aida?.

Akcia: Alexander Trizuljak - uvedenie filmu Storočnica velikána, 18. 5. 2022 o 17:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Alexandra Trizuljaka mnohí poznali ako sochára, pedagóga a organizátora výtvarného života na našom malom Slovensku. Nový dokument, ktorý vyšiel z dielne Petra Chmelu, zaznamenáva jeho život a ponúka komplexný prehľad udalostí, ktorými si Alexander prešiel. Večerom v Krajskej knižnici vás bude sprevádzať moderátorka Lucia Langová.

Akcia Alexander Trizuljak Zdroj  krajskakniznicazilina.sk (002).jpg FOTO: krajskakniznicazilina.sk

Divadlo: Muzikál Alžbeta Báthory, 18. 5. 2022 o 18:00 hod. v Dome kultúry, Námestovo

Na svete asi neexistuje človek, ktorý by nepoznal príbeh o Alžbete Báthory, ktorá túži po večnej mladosti a preto sa kúpe v krvi mladých dievčat. Ak máte radi hudobné predstavenia a milujete históriu, nenechajte si ujsť muzikálové predstavenie o tejto krvavej grófke. Cena vstupeniek je 28,00 €.

Divadlo: Mengeleho dievča, 18. 5. 2022 o 19:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

V roku 2018 spôsobila ošiaľ kniha Mengeleho dievča. Rozpráva príbeh o dievčati, ktoré prežilo štyri koncentračné tábory a pokusy zvráteného doktora. Divadelné spracovanie sa bude mierne odlišovať, pretože sa pretaví do monodrámy, no rozhodne svoju prítomnosť neoľutujete. V tomto spracovaní vyniknú emócie a pocity, ktoré Viola Stern Fischerová zažívala. Vstup majú dospelí za 3,00 € a študenti za 2,00 €.

Divadlo Mengeleho dievča Zdroj  FacebookRosenfeldov palác_ (002).jpg FOTO: Facebook / Rosenfeldov palác

Zábava: Kvízomoľ, 18. 5. 2022 o 19:00 hod. v Barmuseum, Martin

Pravidelný kvízomoľ vás nenechá v štichu ani tento týždeň. Keď vyskladáte súťažný tím, môžete sa zúčastniť vedomostného kvízu, ktorý preverí vaše znalosti zo všeobecného prehľadu. Štartové na jednu osobu je 3,00 €. Za víťazstvo si odnesiete vecné ceny.

Zábava Kvízomoľ Zdroj  FacebookBarmuseum_.jpg FOTO: Facebook / Barmuseum

Divadlo: Anna Karenina, 18. 5. 2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Anna Karenina mala premiéru v žilinskom divadle len tento rok, no už stihla zožať veľký úspech. Aj tento týždeň si tak budete môcť vychutnať najznámejší román od L. N. Tolstého. Uvidíte kus zo života Anny, ktorá nemá naplnené potreby v láske, preto uteká z manželstva do náručia iného.

Divadlo Anna Karenina Zdroj  FacebookMestské divadlo Žilina_.jpg FOTO: Facebook / Mestské divadlo Žilina

ŠTVRTOK

Prednáška: Svätojánske dary prírody, 19. 5. 2022 o 17:00 hod. v Klubovni LPS v NKP Čierny orol, Liptovský Mikuláš

V Liptovskom Mikuláši sa môžete tešiť na prednášku, ktorá bude zameraná na liečivú silu byliniek a zdravý životný štýl. Je jar, no pomaly prichádza leto, preto by ste sa mali začať zaujímať trochu viac o svoje telo. Strava by mala pozostávať zo zdravých potravín a piť by ste mali čaje z liečivých bylín. Prihlásiť sa na túto prednášku môžete do utorka a vstupné stojí 2,00 €.

Prednáška Svätojánske dary prírody Zdroj  mikulas.sk (002).jpg FOTO: mikulas.sk

Zábava: Stand up Filipa Tellera - Reprodukce, 19. 5. 2022 o 19:00 hod. v Barmuseum, Martin

Už ste niekedy urobili rozhodnutie, ktoré sa nedalo vrátiť späť? Ak ste obyčajný a normálny človek, tak veríme, že sa vám to podarilo. A nie raz. Tento stand up Filipa Tellera bude presne o tejto situácii. Určite sa dobre zabavíte, pretože Filip do bodky vystihne váš život. Lístok na podujatie stojí 8,00 € pre jednu osobu.

Zábava Standup Filipa Tellera Zdroj  FacebookBarmuseum.jpg FOTO: Facebook / Barmuseum

Divadlo: Hey! Slováci, 19. 5. 2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Počas predstavenia Hey! Slováci sa môžete zamyslieť nad tým, prečo máme my, ľudia, tendenciu určovať čo je normálne a čo nie. Uvidíte v ňom tri rôzne prístupy k téme inakosti a možno vám budú naháňať hrôzu, znechutenie, alebo dokonca aj pocit ohrozenia. Vstupenka stojí 10,00 € pre jednu osobu.

Divadlo Hey Slováci Zdroj  FacebookMestské divadlo v Žiline_.jpg FOTO: Facebook / Mestské divadlo v Žiline

Divadlo: Ešte raz, ale lepšie..., 19. 5. 2022 o 19:00 hod. v Kultúrnom dome, Ružomberok

Aj v Ružomberku sa môžete tešiť na predstavenie Ešte raz, ale lepšie... Myslíte si, že by ste začali žiť inak, ak by ste dostali od osudu druhú šancu za život? Asi nikto z nás nevie, ako by v danej situácii reagoval. Preto sa príďte zasmiať a zamyslieť do Domu kultúry, kde budete mať možnosť vidieť o tejto situácii tragikomédiu so skvelými hercami. Vstupné stojí 18,00 €.

Divadlo Ešte raz ale lepšie Zdroj  ruzomberok.sk (002).jpg FOTO: ruzomberok.sk

Koncert: Ondrej Zajac, 19. 5. 2022 o 19:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Máte radi avantgardný prístup k hudbe? Príďte si užiť zábavu do Rosenfeldovho paláca. Ondrej Zajac patrí k veľmi aktívnym gitaristom avantgardnej scény v strednej Európe, ktorý vás svojím talentom dokáže okúzliť. Vo svojich vystúpeniach spája prvky experimentálnej hudby, jazzu a minimalizmu. Vstup na tento koncert stojí 3,00 € pre dospelých a 2,00 € pre študentov.

Divadlo: Muzikál Alžbeta Báthory, 19. 5. 2022 o 19:30 hod. v Dome kultúry, Čadca

Aj v Čadci budete mať možnosť vidieť predstavenie o krvavej pani. V hlavnej úlohe sa predvedú Katarína Ivanková a Adela Mojžišová a v starobe ju zase stvárni Judita Hansman. Pokiaľ máte nadšenie pre históriu a dejiny, príďte si do divadla oddýchnuť a kultúrne sa vyžiť. Vstupenka stojí 29,00 €.

PIATOK

Akcia: Botanická prechádzka do okolia Diviny, 20. 5. 2022 o 16:00 hod. v Divine

Počasie sa konečne umúdrilo a tak je ideálny čas na vychádzky do prírody. Lúky sú rozkvitnuté a plné krásnych kvetín, preto si nenechajte ujsť botanickú vychádzku do okolia Diviny, ktorá bude komentovaná botaničkou z považského múzea. Prechádzka je nenáročná a zvládnu ju všetky vekové kategórie. Začína sa o 16:00 hod. na autobusovej zastávke Divina Lúky, Lokaj. Návrat do Žiliny je predpokladaný o 19:30 hod..

Akcia Botanická vychádzka do okolia Diviny Zdroj  pmza.sk (002).jpg FOTO: pmza.sk

Tanečné predstavenie: Život a..., 20. 5. 2022 o 18:30 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Folklórny súbor ROZSUTEC oslávil pred dvoma rokmi krásne a okrúhle 50. výročie. K tomuto jubileu si pripravil slávnostný program, hudobné, tanečné a spevácke čísla, ktoré je originálne a garantujeme vám, že nič podobné ste ešte nezažili. Budete mať možnosť vidieť ho v Mestskom divadle v piatok o 18:30 hod., v sobotu o 18:30 hod. a v nedeľu o 16:00 hod.. Vstupné pre jednu osobu stojí 12,00 €.

Tanečné predstavanie Život a.... Zdroj  FacebookMestské divadlo Žilina_.jpg FOTO: Facebook / Mestské divadlo Žilina

Koncert: Jozef Hollý, 20. 5. 2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Tento týždeň si koncertov užijete viac než dosť, no ak by ste mali ísť len na jeden, stavte na tento. Na vlastné oči uvidíte strhujúcu piano show Jozefa Hollého. Je nadaný, šikovný a neexistuje hudobný štýl, v ktorom by sa necítil ako doma. Či už ide o jazz, rok, alebo pop. Ovláda všetko. Lístok na koncert stojí 25,00 €.

Koncert: Hoten Toten 2022, 20. 5. 2022 o 20:00 hod. v RC Mlyn, Vrútky

Aj skupina Hoten Toten vyrazila na tour a nezabudne navštíviť ani Vrútky. Pripravili si skvelý koncertný program, preto sa môžete tešiť na staré, no hlavne na nové a menej známe skladby. Vstupenka stojí 10,00 €.

Koncert Hoten Toten 2022 Zdroj  FacebookHoten Toten_ (002).jpg FOTO: Facebook / Hoten Toten

Koncert: ANGRUSORI s Ivou Bittovou, 20. 5. 2022 o 20:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Pokiaľ sa radi vymykáte z očakávaní druhých ľudí, určite dajte šancu slovensko-nórskemu orchestru Angrusori. Kombinuje a spája v sebe tradičné rómske skladby, súčasnú a experimentálnu hudbu. Získal si srdcia mnohých ľudí po celom svete, preto nebudete ľutovať. Vstupné na koncert stojí 13,00 €.

Koncert Angrusori s Ivou Bittovou Zdroj  novasynagoga.sk.png FOTO: novasynagoga.sk

SOBOTA

Workshop: Variácie výtvarných a remeselných techník - farebný monotyp, 21. 5. 2022 o 9:00 hod. v Remeselných dielňach LKS, Liptovský Mikuláš

V sobotu si môžete oddýchnuť na workshope výtvarných a remeselných techník. Hlavná myšlienka tvorivej dielne je expresívna kresba s netradičnými nástrojmi, špachtľami a podobne. Na tento workshop je potrebné prihlásiť sa vopred a zaplatiť vložné 10,00 € na osobu.

Workshop Variácie výtvarných a remeselných techník Zdroj  mikulas.sk (002).jpg FOTO: mikulas.sk

Workshop: Malá scéna - Slam poetry workshop, 21. 5. 2022 o 10:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

Baví vás písanie básní alebo akéhokoľvek druhu autorského textu? Pokiaľ sa nehanbíte ísť s kožou na trh, máte jedinečnú možnosť sa teraz dostať do podvedomia mnohých ľudí. Slam poetry vám ponúka intenzívny víkendový workshop, ktorý bude plný umenia, tvorenia, zábavy a dobrého jedla.

Workshop Slam poetry Zdroj  FacebookSlam poetry SK.png FOTO: Facebook / Slam poetry SK

Koncert: Immortal tour 2022, 21. 5. 2022 o 20:00 hod. v Pivárni Nové Korzo, Ružomberok

Pokiaľ nebudete mať koncertov cez týždeň dosť, môžete si prísť hudbu vypočuť aj do Pivárne Nové Korzo v Ružomberku. Daný koncert bude venovaný pamiatke Juraja Haríňa. Na tomto podujatí vystúpia aj iné kapely, ktorými sú Depresy, Purnama a Pačes.

Koncert: Techno na Stanici: Matwe + SJ yellow + SPACɆR, 21. 5. 2022 o 22:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

Obľubujete techno? Pre verných fanúšikov tohto štýlu si Stanica Žilina - Záriečie pripravila nadupaný koncert, počas ktorého sa môžete poriadne vyblázniť. V priestoroch staničného baru môžete počúvať hudbu a zároveň tancovať až do druhého dňa. Predstavia sa vám Matwe (multižánrový DJ), SJ yellow a žilinčan Kubo Bahyl, ktorý vystupuje pod prezývkou SPACɆR. Vstupné stojí 8,00 €.

Koncert Techno na Stanici Zdroj  stanica.sk.png FOTO: stanica.sk

NEDEĽA

Workshop: Objavovanie zvukov mesta, 22. 5. 2022 o 16:00 hod. v Stanici Žilina - Záriečie

Ďalší workshop, ktorý sa uskutoční v Stanici Žilina - Záriečie, bude vedený v angličtine, pretože bude prebiehať so zahraničným lektorom. Dozviete sa, ako môžete objavovať zvuky mesta, taktiež sa naučíte zvuky mesta rozlišovať a budete informovaní o rôznych zaujímavostiach, ktoré sa v meste dejú.

Workshop Objavovanie zvukov mesta Zdroj  stanica.sk.png FOTO: stanica.sk

Podujatie: Spievankovo a zázračný poklad, 22. 5. 2022 o 17:00 hod. v Dome kultúry, Liptovký Mikuláš

Možno sa vám to tak zdalo, no nie je to tak. Ani tento týždeň sa nezabúda na malé deti, pretože mesto Liptovský Mikuláš usporadúva detské podujatie Spievankovo. Môžete sa tešiť na nový rodinný muzikál plný pesničiek, zábavy a dobrodružstva. Okrem Spievanky, ktorá je hlavnou hrdinkou, uvidíte aj Zahrajka, Krtka, Svetlušku a mnohé iné (menej známe) postavičky. Vstupné je 12,00 € pre všetkých.

Podujatie Spievankovo a zázračný poklad Zdroj  mikulas.sk.jpg FOTO: mikulas.sk

Koncert: Pavol Hammel, 22. 5. 2022 o 17:30 hod. v Hoteli Bystrička, Bystrička

Hotel Bystrička bude tento víkend hosťovať spevácku hviezdu Pavla Hammela. Môžete sa tešiť na jeho koncert s hudobným doprovodom Petra Preložníka. On vystúpi na mieste o deň neskôr, čiže v nedeľu. Vstupenky stoja 22,00 €.

Koncert Pavol Hammel Zdroj  martin.sk (002).jpg FOTO: martin.sk

Koncert: Hear different, 22. 5. 2022 o 18:00 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Chcete zažiť večer plný súčasného umenia? Príďte do Galérie Ľ. Fullu. Budete mať možnosť zažiť projekciu krátkeho nemého filmu s hudobným doprovodom - skladbami Erika Satieho a klavírnou improvizáciou, klavírnu kompozíciu Juraja Beneša Old Boys Anthology a premiéru diela – autorská multimediálna performancia. Vstup na tento zaujímavý večer stojí 5,00 € pre dospelých a 3,00 € pre študentov.

Divadlo: O.Y.E.P., 22. 5. 2022 o 19:00 hod. v Divadelnom štúdiu RosArt, Ružomberok

Opäť vás divadelné štúdio RosArt pozýva na divadelné predstavenie O.Y.E.P., ktoré je o dvoch manželských pároch. Čo sa stane, keď sa štyria ľudia rozhodnú, že budú hovoriť len pravdu? Inscenácia vám odhalí, že manipulácia s faktami, úprava dát pre vyššie účely a zavádzanie, nie je správne v manželstve, no ani v živote. Vstupné je dobrovoľné.


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Akordeonista a futbalista Marek Holínec (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť