Nedeľa 28. 04. 2024 22:15:55 | Meniny má Jarmila

Zásady správneho triedenia by si mali zopakovať aj niektorí obyvatelia Višňového pri Žiline

Obec Višňové pri Žiline na svojej facebookovej stránke informovala obyvateľov, že začiatkom mesiaca máj budú po obci rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad, ktorý svojím rozmerom a hmotnosťou nezodpovedá bežným zberným nádobám. Medzi obyvateľmi sa opäť našli aj takí, ktorí toto nariadenie zásadne porušujú. Foto: obyvateľka Višňového pri Žiline, Julka

Juliana Krčulová|8. máj 2022|18:35:25


Súvisiaci článok
Dobrovoľní hasiči z Višňového pri Žiline pozývajú na tradičný ples
Čítajte viac >

Obec Višňové pri Žiline koncom mesiaca apríl na svojej oficiálnej facebookovej stránke avizovala obyvateľom, že v priebehu nasledujúceho mesiaca máj budú na rôznych miestach v obci umiestnené veľkokapacitné kontajnery na zber nadrozmerného komunálneho odpadu.

„Umiestnenie kontajnerov – autobusová zastávka Miklo, parkovisko pri základnej škole, Pažite, horný koniec – posledná autobusová zastávka. Do veľkokapacitných kontajnerov patrí komunálny odpad, ktorý svojím rozmerom a hmotnosťou nezodpovedá bežným zberným nádobám. Napríklad starý nábytok, dvere, postele, PVC krytiny, kočíky a podobne. Nepatrí do nich stavebný odpad, elektro odpad, biologicky rozložiteľný odpad, pneumatiky, papier, sklo a plasty,“ uviedla vo svojom príspevku obec Višňové pri Žiline.

278660558_770223844350942_6707791867727328861_n.jpg Foto: Obec Višňové pri Žiline

Aj napriek jasne vypísaným požiadavkám obce, čo do kontajnerov obyvatelia môžu vyhodiť, a čo nie, sa našli aj takí, ktorým pravidlá správneho triedenia nič nehovoria. „Ja sa už ani nečudujem, keď idem okolo rozmiestnených veľkokapacitných kontajnerov, čo všetko do nich vedia ľudia vyhodiť. A toto nie je prvýkrát, kedy sa v ňom nachádza viac toho, čo tam ani nemá čo robiť,“ uviedla pre našu redakciu pohoršená obyvateľka obce Višňové pri Žiline, Janka.

1.jpg

V obci sa pritom nachádza aj zberný dvor, ktorý môžu obyvatelia pre správne triedenie a odovzdanie odpadu využívať po dohode s jeho pracovníkmi. „Na zberný dvor môžete odovzdať hrubý stavebný odpad, drobný stavebný odpad, nadrozmerný odpad, orezané konáre zo stromov a kríkov zo záhrad, použité jedlé oleje, uskladnené v plastových fľašiach, elektro odpad. Na zbernom dvore sa neodoberá nebezpečný odpad, prázdne obaly znečistené nebezpečnými látkami, motorové oleje, mazacie oleje, hydraulické oleje, tlačiarenské farby, tonery, lepidlá a živice,“ uviedla obec na svojej internetovej stránke. Nebezpečný odpad v primeranom množstve môžu obyvatelia odovzdať na spoločnom zbernom dvore v Rajci, na ulici Fučíková 339/96 pri železničnej stanici.

mini139sk_1_big.jpg Foto: Obec Višňové pri Žiline


Súvisiaci článok
Kultúrny dom vo Višňovom pri Žiline ožil jarnými tradíciami (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť