Nedeľa 05. 05. 2024 08:33:28 | Meniny má Lesia, Lesana

Besedovať o príbehu unesenej princeznej bude Marína Čarnogurská a Peter Čaplický

O literárnej a fotografickej tvorbe Žilinčana, Petra Čaplického, sme vás informovali v našom minulom rozhovore. V Krajskej knižnici v Žiline sa v stredu 11. mája 2022 do diskusie o spoločnej knihe v Objatí stepi pripojí aj spoluautorka Marína Čarnogurská. Foto: Slovenský paralympijský výbor / na fotografii v strede veľvyslanec Číny na Slovensku pri krste spoločnej publikácie autorov o dynastii Ming, po oboch stranách veľvyslanca stoja autori Marína Čarnogurská a Peter Čaplický

Juliana Krčulová|28. apríl 2022|09:30:07

Kniha V objatí stepi približuje tragický príbeh princezny Cai Wenti, unesenou Hunským vladárom do dlhodobého otroctva. „Unikátna je publikácia nielen príbehom, ale aj tým, že bola vydaná trojjazyčne, to znamená v slovenskom a anglickom preklade, ako aj v čínskom origináli. Ďalšou originalitou knihy je, že Peter Čaplický navštívil mnohé z púštnych oblastí Číny, kde je možné, že sa princezná Cai pohybovala a svojimi esejami približuje tento príbeh. Nenechajte si ujsť besedu spojenú s vernisážou výstavy s názvom V objatí stepi v stredu 11. mája o 16:30 hodine,“ priblížila Jana Neslušanová, vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb Krajskej knižnice v Žiline.

v objatí stepi.jpg Foto: Krajská knižnica v Žiline

Výstava predstavuje súbor fotografií a ilustrácií, ktoré sú použité v knihe Maríny Čarnogurskej a Petra Čaplického k jednotlivým spevom. Fotografie podľa Neslušanovej približujú čínsku filozofiu a kultúru, ako aj prírodné krásy. Výstavu si návštevníci môžu prísť pozrieť do Krajskej knižnice v Žiline od 11. mája 2022.

výstava v objatí stepi.jpg Foto: Krajská knižnica v Žiline


Súvisiaci článok
Peter Čaplický našiel námet na svoju rozprávkovú knižku až v ďalekej Číne (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť