Piatok 19. 04. 2024 03:39:06 | Meniny má Jela

Liptovský Mikuláš: Znevýhodneným pomôže nová mapa bezbariérovosti

Zdravotne znevýhodneným ľuďom pomôže v Liptovskom Mikuláši nová mapa bezbariérovosti. Slúži prioritne obyvateľom a návštevníkom s obmedzenou možnosťou pohybu, napríklad na vozíčku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

TASR|28. apríl 2022|09:12:35

Mapa je k dispozícii na portáli gis.mikulas.sk. Po načítaní stránky stačí zvoliť vrstvu bezbariérovosť. Hovorkyňa mesta priblížila, že zmapovali prakticky všetky verejné budovy v centre mesta. "Celkovo sme do podkladov zahrnuli úrady, banky, zdravotnícke zariadenia, lekárne, múzea, kiná a iné kultúrne priestory. Spolu máme zaznamenaných 61 verejných budov, z nich len päť bolo vyhodnotených ako neprístupných pre zdravotne znevýhodnených," uviedla.

Budovy sú farebne rozdelené na plne bezbariérové, tie, kde je potrebný sprievod, a budovy neprístupné pre vozičkárov. "Mapa tiež poskytuje informáciu o umiestnení parkovacích miest pre znevýhodnených v centre mesta a tiež o verejných toaletách," zhrnul Gabriel Lengyel z odboru dopravy mestského úradu.


Súvisiaci článok
Vodič na Liptove šoféroval auto takmer so 4 promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť