Piatok 03. 05. 2024 00:27:56 | Meniny má Galina, Timea

Medveď, ktorý pod Ďumbierom napadol dvojicu turistov, vystrašil viacerých ľudí

Iba o vlások sa pred jeho útokom ubránila turistka, keď mu podhodila svoj batoh, no vystrašil aj ďalších ľudí. Video medveďa, ktorý postavil na nohy Nízke Tatry natočil Albert Krištof a uverejnil ho na sociálnej sieti. FOTO A VIDEO: Albert Krištof

D U|21. apríl 2022|08:20:39

"Na začiatok musím povedať, že máme nádherné hory a prírodu, do ktorej chodíme ako návštevníci, preto ju treba rešpektovať a vedieť sa v nej správať. O tomto macovi vie veľa ľudí, ktorí častejšie skialpujú, alebo chodia na túru na Ďumbier, alebo Chatu M. R. Štefánika, lebo sa tam častejšie motá a neboli sme jediní, čo ho stretli,“ opisuje svoj zážitok Albert.

V čase, keď video natáčal, bola blízko aj skupinka turistov, vrátane maloletej osoby. Spočiatku nevinná zábavka sa ale mohla skončiť tragicky. „Väčšina z vás píše, že by sa pos... od strachu. Podľa mňa je to chyba. Každý stret s medveďom je úplne odlišný, je tam kopa faktorov. Mali sme to šťastie, že sme natrafili na mladého zvedavého maca, ktorý nebol agresívny. Zvrat v pokojnej situácií nastal, keď turisti začali od neho utekať, automaticky sa za nimi rozbehol.. Keď som od neho odchádzal, tiež sa za mnou rozbehol,“ opisuje autor videa.

IMG-9066.jpg

Stretnutie s mladým medveďom však ako zábavu nevnímal. „Bral som ho s rešpektom, ale nedal som mu najavo strach, nemal som dôvod. Možno si niektorí povedia že sme sa hrali na veľkých frajerov, ale nie je to tak. V tom čase tade išlo viacero turistov s deťmi, ktorých sme upozorňovali a zatiaľ sme "zabávali" maca aby mohli v kľude prejsť; lyže sú dosť rýchle, ale detský beh určite nie,“ dodáva Albert.

Na výskyt medveďa v stredu upozornila aj Správa NAPANTu a tiež chatári z regiónu, po ktorom sa maco pohybuje. Uviedli, že zviera stratilo plachosť, pretože ho turisti prikrmovali.

Video si môžete pozrieť na tomto odkaze.


Súvisiaci článok
Medveď napadol dvoch ľudí na turistickom chodníku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť