Streda 24. 04. 2024 19:50:41 | Meniny má Juraj

V pondelok začnú rekonštruovať most do Radole. Zatiaľ bude prejazdný

„Prvá fáza rekonštrukcie radoľského mosta začína od pondelka 11. apríla. Mostu bude zatiaľ prejazdný v oboch smerov,“ informuje občanov prostredníctvom svojho Facebooku Jozef Mozol, poradca ministra dopravy pre Kysuce. FOTO: Jozef Mozol

Michal Filek|6. apríl 2022|16:27:08

Podľa jeho slov Okresný úrad vydal všetky potrebné povolenia pre realizáciu dočasných dopravných značení a prvá fáza rekonštrukcie sa tak môže začať.

„Táto fáza bude trvať približne mesiac a počas nej bude premávka na Radoľskom moste bez obmedzení. V tomto období sa bude pripravovať obchádzková trasa, ktorou budú počas rekonštrukcie jazdiť vodiči od Žiliny smerom na Čadcu,“ píše Mozol.

Pôjde o vedľajšiu cestu (tzv. bypass), ktorou sa vodiči smerujúci z Radole do Čadce napájajú na hlavnú cestu I. triedy.

„Pravdepodobne v strede budúceho týždňa bude prebiehať betonáž v rámci budovania obchádzkovej trasy, preto vás chcem požiadať o zvýšenú pozornosť za volantom,“ upozorňuje poradca ministra.

277795918_365081318963975_7349885403898723515_n.jpg

Po dokončení obchádzkovej trasy sa pristúpi k 2. etape, v ktorej uzavrú jeden jazdný pruh na moste, ktorý sa bude rekonštruovať, a druhým budú prechádzať vodiči smerujúci na Žilinu. V 3. etape sa bude rekonštruovať druhý jazdný pruh. Smer dopravy na Žilinu a Čadcu ostáva rovnaký. „Most Radoľa sa nachádza v kategórii 6, čo znamená veľmi zlý stav. V kategórii 7 sa už mosty zatvárajú, čo si v tomto prípade neviem ani predstaviť. Všetci si uvedomujeme, aký dôležitý pre dopravu tento most je. Rekonštrukcia je viac ako potrebná a aj keď nás čaká náročné obdobie, verím že to zvládneme,“ uzavrel Jozef Mozol.


Súvisiaci článok
Most vo vraní bude trvalý, opravili ho skôr
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť