Sobota 27. 07. 2024 00:42:01 | Meniny má Božena

Výtvarníčka Amanda Čils: Grafity a street art sú galériou v uliciach (VIDEO)

Navštívili sme novootvorenú žilinskú galériu moderného umenia Tri steny, v ktorej aktuálne vystavuje mladá výtvarníčka Katarína Čaplická. Spolumajiteľ galérie, Michal Chudík, nám v rozhovore prezradil, čo sa skrýva za názvom Tri steny a talentovaná výtvarníčka, ktorá tvorí pod umeleckým menom Amanda Čils, nám okrem iného porozprávala aj o potrebe street artu v Žiline. Foto a video: Juliana Krčulová / na fotografii Katarína Čaplická

Juliana Krčulová|1. apríl 2022|20:55:34

Príbeh Galérie Tri Steny je podľa slov majiteľov úzko spojený s prežívaním lockdownov. „Mohli sme sa stretávať len po bytoch, či niekde v prírode. A tak prišlo na rozpravy o našich snoch. A galéria bola sen. Chceli sme vešať obrazy na steny a ukázať ich iným, vytvoriť priestor pre Umenie a umelcov. Napokon túto zimu sme sa rozhodli posunúť náš sen smerom k realite. A je tu! Tri Steny nie je veľký priestor, ale je dosť veľký na to, aby sa doň vmestilo Umenie. Nachádza sa v srdci mesta, takže je vždy po ruke,“ opísali vznik novo-otvorenej Galérie Tri steny majitelia Katarína Kudašíková a Michal Chudík.

Tri steny FB 2.jpg Foto: Facebook / Tri steny

Aktuálne v žilinskej galérii prebieha výstava dvadsaťosemročnej výtvarníčky Kataríny Čaplickej, ktorá tvorí pod umeleckým menom Amanda Čils. Jej výstava nesie názov Čin čils a verejnosti je prístupná do pondelka 4. marca 2022 na ulici J. M. Hurbana 1 v Žiline.

Tri steny FB.jpg Foto: Facebook / Tri steny

Talentovaná Žilinčanka nám v našom rozhovore prezradila doposiaľ nepublikovaný príbeh o jej umeleckom mene, porozprávala nám o svojich zahraničných stážach a aj o svojich ďalších plánoch do budúcnosti.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Budova Trávničkovho obchodného a bytového domu (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť