Pondelok 28. 10. 2024 17:15:18 | Meniny má Dobromila

Samospráva pre budúce generácie: Mesto Dolný Kubín získalo prestížne ocenenie

Mesto Dolný Kubín na Orave si zo 4. ročníka FéliX Business Award odnieslo prestížne ocenenie v kategórii Samospráva pre budúce generácie.

Radka Kostánová|26. október 2024|18:00:07

Zdroj: dolnykubin.sk/Martin Buzna

Súvisiaci článok
Karatista Turčaník zvíťazil na Polish Open 2024. Na Liptov si doniesol zlato
Čítajte viac >

Jedno prestížne ocenenie putuje na Oravu

Martin Buzna z kancelárie primátora mesta Dolný Kubín, informoval v tlačovej správe, že mesto získalo prestížne ocenenie.

Ocenenie vyhralo na 4. ročníku FéliX Business Award v kategórii Samospráva pre budúce generácie. Cena sa udeľuje firmám a samosprávam meniacim budúcnosť Slovenska. Podľa dostupných informácií odovzdali ceny vo štvrtok 24. októbra v bratislavskej Starej tržnici. Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok si cenu prevzal z rúk primátora Bratislavy Matúša Valla. Ďalšími nominovanými v tejto kategórii boli mestá Komárno a Stará Ľubovňa.

„Milí priatelia, dobrý večer v mene obyvateľov Dolného Kubína. Samospráva, mesto, obec – to nie je len primátor, poslanci ani úradníci, ale my všetci, ktorí v ňom žijeme. Každý z nás sa rôznou mierou zapája do diania v našom meste alebo obci. Niekedy viac, niekedy menej, ale vždy spolu vytvárame komunitu. To, že tu dnes stojím a preberám toto ocenenie, je zásluha tejto komunity, ktorá už viac ako 13 rokov pracuje na tom, aby sa Dolný Kubín stal dobrým miestom pre život – pre všetkých, bez bariér, fyzických aj mentálnych. Prajem nám všetkým, aby sa naše Slovensko menilo k lepšiemu,“ uviedol primátor Ján Prílepok.

DSC_8164.jpg Zdroj: dolnykubin.sk/Martin Buzna

Mesto plné podpory a láskavosti

Dolný Kubín sa podľa slov Buznu snaží vytvárať už dlhodobo bezbariérové prostredie pre všetkých. Zimný štadión sa stal pred 13 rokmi centrom parahokeja na Slovensku. „Príbeh sa začal vo chvíli, keď Dolnokubínčan Miroslav Dráb začal trénovať slovenských parahokejistov. Z amatérskeho tímu sa postupne vybudovala národná reprezentácia, ktorá prerazila na medzinárodnej scéne. Dnes majú za sebou úspechy, ako účasť na paralympiáde v Pekingu 2022 či na majstrovstvách sveta A-skupiny v kanadskom Calgary, kde sa umiestnili medzi najlepšími ôsmimi tímami sveta,“ spomenul primátor Ján Prílepok.

Zároveň sme vás informovali, že Dolný Kubín sa stal centrom florbalu na elektrických vozíkoch. Po modernizácii športovej haly, ktorá je prispôsobená potrebám hendikepovaných športovcov, má v meste už dva roky svoje zázemie aj družstvo Powerchair Hockey Slovakia - BlueSky Butterflies.

Primátor mesta na záver zdôranil, že rozvoj športových areálov prináša mestu aj cenné príležitosti pre rozvoj cestovného ruchu.

DSC_4710.jpg Zdroj: dolnykubin.sk/Martin Buzna


Súvisiaci článok
Žilinská univerzita je opäť na prvom mieste: Študentom sa páči hlavne kvalita výučby a prístup učiteľov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť