Utorok 22. 10. 2024 10:48:12 | Meniny má Sergej

MŠK Žilina si udržala post lídra Niké ligy: Úlohu favorita potvrdila aj v súboji s Banskou Bystricou

Futbalisti MŠK Žilina si aj po 11. kole udržali post lídra Niké ligy. V nedeľu 20. októbra potvrdili úlohu favorita v domácom súboji s MFK Dukla Banská Bystrica a vyhrali 2:0.

TASR|20. október 2024|17:48:18

Zdroj: MŠK Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Dvanásty ročník Rally Liptov prinesie mnoho napínavých momentov a súbojov o víťazstvo
Čítajte viac >

Šnúru víťazstiev v najvyššej súťaži natiahli na sedem (desať vo všetkých súťažiach) a na čele majú naďalej náskok jedného bodu pred obhajcom titulu Slovanom Bratislava.

V tradičnom stredoslovenskom derby spálil najväčšiu šancu domácich v prvom polčase v 24. minúte Mário Sauer, ktorý vystrelil tesne vedľa Trnovského bránky. V 39. minúte putoval predčasne pod sprchy skúsený obranca hostí Godál, ktorý fauloval Bileho. Početnú výhodu Žilinčania využili v 62. minúte, keď sa Iľko predral do šestnástky hostí, jeho nepresná prihrávka sa od súpera odrazila k číhajúcemu Bilemu a ten otvoril skóre zápasu. O sedem minút neskôr po rohovom kope pálil Dávid Ďuriš, lopta sa odrazila ku Barimu, ktorý ju poslal do siete.

Niké liga - 11. kolo:

MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)

Góly: 62. Bile, 69. Bari. Rozhodovali: Smolák - Ferenc, Roszbeck, ŽK: Kopásek - Willwéber, ČK: 38. Godál, 2330 divákov

MŠK Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Pekarík (79. Pališčák), Káčer (70. Gidi), Sauer, Bari (70. Kopásek) - Bile (70. Alijagić), Iľko (85. F. Kóša), D. Ďuriš

B. Bystrica: Mi. Trnovský - Mensah, Godál, Willwéber - Šikula, Hlinka (88. Brenkus), Ľupták (68. Pišoja), Záhumenský - Veselovský (68. Slebodník), Hanes (41. Migaľa), Rymarenko

Hlasy po zápase:

Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina: „Získali sme po repre pauze cenné tri body. Vedeli sme, že bude ťažké prelomiť obranný blok Bystrice, som rád, že sme to zvládli a že sme odskočili Trnave a DAC. Spokojnosť je veľká, ale stále máme na čom pracovať."

Marek Bažík, tréner Dukly B. Bystrica: „Žilina vyhrala zaslúžene, my sa však nemáme za čo hanbiť. Mrzia ma dve veci - uverili sme, že v Žiline môžeme vyhrať až po vylúčení Godála. Dovtedy sme boli málo nebezpeční. Druhá vec je, že sme dostali góly po odrazených loptách. Dali sme však do zápasu energiu, emóciu, veril som, že môžeme v Žiline bodovať. Žilina bola lepšia, ale my sme jej k tomu pomohli."


Súvisiaci článok
Žilinskí Vlci zabojujú o zlepšenie reputácie na ľade tímu HK 32 Liptovský Mikuláš
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť