Piatok 18. 10. 2024 06:33:42 | Meniny má Lukáš

Zdravé, ale hravé: 4 nápady na jednoduché jesenné desiatové balíčky pre deti

Škola sa začala pred viac ako mesiacom a ak ste rodič, opäť ste nabehli na systém pripravovania desiaty alebo dokonca obeda. V aktuálnom období, ktoré je sprevádzané sychravými dňami, dažďom a opadaným lístím, sme si pre vás pripravili tipy na jesenné balíčky pre deti do školy.

Radka Kostánová|14. október 2024|17:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
10 spôsobov, ako si túto jeseň zútulniť domácnosť: Inšpirujte sa a zažiarte
Čítajte viac >

Pripraviť výživnú desiatu pre dieťa do školy môže byť niekedy ťažké. Hlavne vtedy, ak zelenina a ovocie nevyzerajú tak vábne, ako sladkosti a čokoláda. Inšpirujte sa našimi tipmi, kde nájdete jednoduché obedové (desiatové) balíčky pre žiakov do školy. Základom by mali byť vždy vyvážené zložky bielkovín, tukov a sacharidov.

Osie hniezda so škoricou a jogurtom

K jeseni neodmysliteľne patrí vôňa jabĺk a škorice. Pripravte preto deťom do školy osie hniezda so škoricou a pribaľte k nim aj biely jogurt ako zdroj bielkovín. Ak by vaše dieťa málo jedla menej, ku koláču môžete nachystať aj hrsť orieškov.

selective-focus-shot-delicious-currants-snail-pastries-plate-wooden-table_181624-44505.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Toast so syrom, šunkou a ovocím

Klasickou desiatou na druhej strane nič nepokazíte. Do školy môžete dieťaťu pripraviť toast so syrom a šunkou, ktorý vykrojíte do veselého tvaru. Pribaľte sezónne ovocie, napríklad opäť jablko alebo hrušku, či slivky.

lunch-box-with-funny-bear-sandwich_107389-2625.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Strašidelný toast na Halloween

Ak bude mať vaše dieťa v škole oslavu Halloweenu, pripraviť mu môžete toast v strašidelnej a hravej forme. Veríme, že takto pripravená desiata bude zjedená okamžite. Nezabudnite však pribaliť opäť ovocie, zeleninu alebo zdroj bielkovín.

halloween-funny-kids-food-school-lunch-box_136595-29038.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Zeleninové muffiny s pečenou mrkvou a tekvicou

Nakoniec niečo slané. Pokiaľ vaše deti obľubujú skôr slané jedlá, pripravte im na desiatu zeleninové muffiny, ku ktorým pridáte sezónnu zeleninu. Staviť môžete na pečenú mrkvu a tekvicu, ktoré sú po upečení lahodné a mierne sladké.

savory-muffins-made-with-corn-flour-delicious-twist-classic-treat-perfect-adding-touch_971975-22106.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com


Súvisiaci článok
Predveďte sa jesennými kuchynskými nápadmi. Sezónne recepty, ktoré môžu naštartovať vašu kreativitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť