Štvrtok 17. 10. 2024 18:21:32 | Meniny má Hedviga

Policajti sa nestačili čudovať. Rutinná prehliadka vodiča nákladiaku ukázala, že jazdí na čierno

Nákladné autá sú bežným terčom kontroly policajných príslušníkov v teréne. Ich vodiči môžu prevážať nepovolený tovar alebo sa dopúšťať iného priestupku. Na štátne orgány však čakalo veľké prekvapenie, keď zistili, že jeden zo šoférov nákladného auta sa presúva po cestách bez vodičského oprávnenia.

Michal Szentivanyi|8. október 2024|13:00:10

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a TASR/František Iván

Súvisiaci článok
Sú známe výsledky štvorhodinovej krajskej akcie policajných zložiek. Zamerali sa na alkohol za volantom
Čítajte viac >

Policajné zložky o prípade informovali na sociálnej sieti. „Policajti z Oddelenia mýtnej polície Kunovec Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline počas služby zastavili a skontrolovali v Žiline vodiča nákladného motorového vozidla značky Man," popísala polícia v úvode statusu.

Vodičský preukaz jednoducho nemal

Pri kontrole sa prezentoval 40-ročný vodič z okresu Žilina. Ten však policajtov nevedel presvedčiť o svojom vodičskom oprávnení. Nepredložil totiž žiadny vodičský preukaz.

„Lustráciou príslušníci zistili, že muž má vodičský preukaz zadržaný a Okresným dopravným inšpektorátom v Žiline má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá do júna 2025," pokračovala polícia.

Policajti po tomto zistení obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. „Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," uzavrela polícia.


Súvisiaci článok
Motoristi pod Strečnom zažijú ďalšie obmedzenia. Budú sa týkať októbrových víkendov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť