Piatok 18. 10. 2024 11:14:16 | Meniny má Lukáš

Vynikajúci výkon ďalšieho Mikulášana: Domov priniesol striebornú medailu z karate súťaže

Mikulášan Richard Turčaník priniesol domov na Liptov striebornú medailu z jednej z najväčších karatistických súťaží v Európe. Jeho výkon bol obdivuhodný.

Radka Kostánová|8. október 2024|07:59:50

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
45 rokov verná žilinskej nemocnici: Do dôchodku odchádza ďalšia výnimočná žena
Čítajte viac >

Mesto Liptovský Mikuláš informovalo na sociálnej sieti, že Richard Turčaník získal striebornú medailu na jednej z najväčších karatistických súťaží v Európe. Na podujatí Budapest Open 2024 exceloval v kategórii kumite juniori do 76 kilogramov.

„Po prvom voľnom kole nastúpil v druhom proti karatistovi z Rumunska, ktorého porazil 3:0. V treťom kole suverénne 8:0 vyradil pretekára z Izraela pred uplynutím času. Ďalej odprevadil domov Slovinca po výsledku 3:1. V semifinále s prehľadom porazil českého pretekára 5:1. Vo finále sa stretol s Lotyšom, s ktorým v riadnom čase remizoval 0:0. Na vlajky tesne prehral a musel sa uspokojiť so striebornou medailou, hoci zlato bolo veľmi blízko," priblížil preteky pre mesto Liptovský Mikuláš tréner Michal Turčaník.

Zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš dodali, že Richard mal na súťaži naozaj veľkú konkurenciu. Zúčastnilo sa jej 2 191 pretekárov z 296 klubov z celého sveta.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Augustín: Mojimi prioritami sú kultúra, šport a sociálne služby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť