Sobota 05. 10. 2024 14:17:15 | Meniny má Viera

Oheň zničil rodinný dom a drevenicu v Krásne nad Kysucou: Škodu vyčíslili na 150-tisíc eur

V utorok 1. októbra krátko po 23:00 hodine vypukol v Krásne nad Kysucou požiar, ktorý zasiahol rodinný dom a drevenicu. Na miesto bolo vyslaných 15 profesionálnych a 7 dobrovoľných hasičov, ktorí bojovali s plameňmi až do skorých ranných hodín. Požiar spôsobil škodu odhadovanú na 150-tisíc eur, no našťastie sa nikto nezranil.

Juliana Krčulová|2. október 2024|09:47:53

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Súvisiaci článok
Mestskí policajti riešili dôležité udalosti: Muž s krvavou hlavou aj bitka v podniku
Čítajte viac >

Hasiči zasahovali pri veľkom požiari v Krásne nad Kysucou

V utorok 1. októbra krátko po 23:00 hodine bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline nahlásený požiar dvoch dreveníc v Krásne nad Kysucou, v okrese Čadca.

Na miesto bolo podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Márie Pohankovej Zahatlanovej, vyslaných 15 hasičov z Čadce, Kysuckého Nového Mesta, Žiliny a zo Záchrannej brigády v Žiline so šiestimi kusmi techniky. Pri zásahu asistovalo 7 dobrovoľných hasičov z DHZO Krásno nad Kysucou a DHZO Oščadnica s dvomi kusmi techniky.

gina-42368-20241002-005707.jpg Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

„Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar rodinného domu a drevenice. Obe budovy boli v plameňoch, vo vnútri sa nikto nenachádzal. Hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch štyrmi C prúdmi a vysokotlakovým prúdom vody. Krátko po jednej hodine v noci sa podarilo požiar lokalizovať. Postupným rozoberaním drevenej konštrukcie sa podarilo požiar zlikvidovať. Následkom požiaru bola poškodená aj blízko stojaca hospodárska budova a osobný automobil,“ priblížila Pohanková Zahatlanová.

Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov a polícia. Podľa dostupných informácií, majiteľovi vznikla škoda predbežne odhadnutá na 150-tisíc eur. Pri zásahu, našťastie, nedošlo k zraneniu osôb.

gina-42368-20241001-232437.jpg Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline


Súvisiaci článok
Polícia naďalej vyšetruje okolnosti útoku na poslanca Ľuptáka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť