Sobota 05. 10. 2024 13:58:18 | Meniny má Viera

Krasokorčuliarska športová dvojica zo Žiliny má za sebou tohtoročnú premiéru na Junior Grand Prix

Krasokorčuliarska športová dvojica Nikola Sitková a Oliver Kubačák z klubu Skate Žilina má za sebou svoju tohtoročnú premiéru na medzinárodných pretekoch série ISU Junior Grand Prix v Ankare a Gdaňsku.

Radka Kostánová|30. september 2024|11:00:26

Zdroj: Facebook/Slovak Figure Skating

Súvisiaci článok
Sezóna krasokorčuliarov klope na dvere: Buďte s vašimi deťmi pripravení
Čítajte viac >

Tohtoročná premiéra žilinskej dvojice na Junior Grand Prix

Tréner Rastislav Vrlák z klubu Skate Žilina informoval našu redakciou o tom, že talentovaní krasokorčuliari Nikola Sitková a Oliver Kubačák majú za sebou tohtoročnú premiéru na pretekoch Junior Grand Prix.

Gdansk2.jpeg Zdroj: skatezilina.com

Dvojica podľa slov Vrláka ukončila minulý rok veľmi úspešne, pretože skončili na 13. mieste na juniorských majstrovstvách sveta v Taipei City. Tohtoročnú sezónu otvorili na ISU Junior Grand Prix v tureckej Ankare, kde obsadili skvelé 11. miesto s bodovým ziskom 108, 87 bodov. O týždeň neskôr sa predstavili na severe Poľska v meste Gdaňsk, takisto zo série ISU Junior Grand Prix, a spomedzi množstva športových dvojíc skončili na krásnom 12. mieste so 110, 92 bodmi.

MSJ_Taipei_Kubacak_Sitkova_Vrlak.jpeg Zdroj: skatezilina.com

„Športová dvojica, ktorá patrí do reprezentačného tímu Slovenskej republiky, sa pripravuje na žilinskom ľade už tretiu sezónu pod vedením manželov Vrlákovcov. Väčšinu indviduálnych tréningov zdieľa s ďalšou reprezentantkou Vanesou Šelmekovou (FSC Žilina), ktorá nastúpi v tejto sezóne na ISU Junior Grand Prix v Ljubljane,“ uviedol Vrlák zo Skate Žilina.

Množstvo mladých talentov

Okrem tejto športovej dvojice však vyrastá v Skate Žilina aj mladší pár v zložení Annabelle Vrláková a Jakub Kysela. Na ich premiéru sa môžete tešiť už v tejto sezóne v kategórii mladšieho žiactva športových dvojíc.

4Nationals-MSR_Kubacak_Selmekova_Vrlak_Dvojnikov_Sitkova.jpeg Zdroj: skatezilina.com


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Krasokorčuliar Jakub Kysela (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť