Sobota 28. 09. 2024 15:12:44 | Meniny má Václav

Hasiči musia byť prítomní aj pri pokusoch o samovraždu. Vyškolili ich v Žiline

Hasiči sa v uplynulých dňoch v Žiline oboznamovali s novou metodikou pre lezeckú činnosť a zdokonaľovali zručnosti pri záchrane osôb v rôznych situáciách.

Radka Kostánová|28. september 2024|10:00:16

Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
M+S už nestačí: Od októbra 2024 musia zimné pneumatiky spĺňať nové normy
Čítajte viac >

Lezci Hasičského a záchranného zboru sa venujú rôznym zásahom

Hasiči musia byť pripravení na akúkoľvek situáciu, ktorá sa v bežnom živote a pri požiari objaví. V období od pondelka 16. do piatka 20. septembra 2024 sa v Žiline konalo odborno-metodické zamestnanie inštruktorov pre lezeckú činnosť v Hasičskom a záchrannom zbore. Zástupcovia hasičského zboru informovali o výcviku na sociálnej sieti.

Počas tohto výcviku sa uskutočnila aj prednáška vedená psychológmi z Hasičského a záchranného zboru, ktorá bola zameraná na problematiku zásahu s úmyslom osoby spáchať samovraždu skokom z výšky. Hasiči sa dozvedeli základy krízovej komunikácie, na ktorej sa zúčastnili aj príslušníci policajného zboru.

„Inštruktori si počas odborno-metodického zamestnania nacvičili záchranu osoby zo studne v sťaženom prostredí, kde bola záchrana vykonávaná v ADP (autonómnych dýchacích prístrojoch), záchranu osoby a jej transport v nosidlách a spôsoby násilného vniknutiu do bytu s využitím lezeckých pomôcok,“ dodali zástupcovia hasičského zboru.


Súvisiaci článok
Obec na Liptove rieši veľký problém. Z účtov strediska bytového hospodárstva zmizol veľký balík peňazí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť