Piatok 27. 09. 2024 17:31:00 | Meniny má Cyprián

Obec na Liptove rieši veľký problém. Z účtov strediska bytového hospodárstva zmizol veľký balík peňazí

Z účtov strediska bytového hospodárstva v obci Liptovský Peter zmizli tisíce eur. Podozrivou je podľa informácií od TV JOJ bývalá konateľka tejto spoločnosti.

Radka Kostánová|27. september 2024|14:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Hrdinský nadporučík s chladnou hlavou v správny čas. Policajt zachránil život len 9-ročnému chlapcovi na bicykli
Čítajte viac >

Obec na Liptove rieši veľký problém

V Liptovskom Petre riešia dôležitú finančnú situáciu. Televízia JOJ uviedla vo svojej reportáži, že viacerým bytovkám hrozí, že ich odpoja od energií. „Nie sú uhradené faktúry za plyn a za vodu v sume 150-tisíc eur. Bojíme sa, že nás vypnú od plynu a elektriky,“ povedala pre TV JOJ obyvateľka Liptovského Petra.

Problémy s financiami na stredisku bytového hospodárstva odhalila obec v uplynulých dňoch. Spoločnosť približne od januára tohto roka neplatila energie, splátky hypoték, ani odvody za zamestnancov. Podľa informácií od TV JOJ niektorí majitelia bytov nevideli svoje preplatky už niekoľko rokov.

noviny.png Zdroj: noviny.sk

Starostka obce konala ihneď

Pre TV JOJ uviedla, že ihneď, ako to zistili, podali trestné oznámenie za spreneveru značných finančných prostriedkov. „Pokiaľ ide o obyvateľov našej obce, chcem ich ubezpečiť, že sme urobili všetky potrebné kroky, aby sme zastabilizovali kotolne, teda aby im bola dodávaná teplá voda a teplo,“ priblížila starostka obce Liptovský Peter.

Prípadom sa zaoberá aj polícia

Bývalá konateľka strediska hospodárstva pre TV JOJ skonštatovala: „Nie je to všetko tak, ako sa to javí. Nechcem sa k tomu radšej vyjadrovať.“ Konateľku oficiálne odvolali na tohto týždňovom obecnom zastupiteľstve.

Televízia JOJ dodala, že prípadom sa už zaoberá aj polícia. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina, Daniela Kocková, uviedla, že v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo narušiť, zmariť alebo podstatne sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania. Bližšie informácie polícia poskytne hneď, ako to dôkazná situácia dovolí.


Súvisiaci článok
Muž z Turzovky sa vyhrážal kamarátovi. Súdne pojednávanie však muselo byť prerušené z tohto dôvodu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť