Sobota 28. 09. 2024 11:26:20 | Meniny má Václav

Nebojácna svorka sa postaví súperom zo Spiša. Obdivuhodný výkon z Nitry mužstvo poriadne namotivoval

Vlci Žilina majú pred sebou ďalšieho z radu súperov v rámci extraligy. V domácej Niké aréne sa proti nim postaví súper zo Spišskej Novej Vsi. Svorka ich výkon vôbec nepodceňuje, no je poriadne nakopnutá zo svojho výkonu, ktorý ukázala voči majstrovskej Nitre v nedeľu 22. septembra.

Michal Szentivanyi|24. september 2024|16:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Niektorých členov Vlkov Žilina čakajú hosťovania v iných kluboch. Štyria hráči smerujú k prvoligistom
Čítajte viac >

Vlci Žilina svoje pocity pred ďalším extraligovým stretnutím popísali pre klubový web. To sa odštartuje v utorok 24. septembra o 17:30 hodine. „Po prvom bola lepšia, ako po druhom. Mrzí nás, že sme v Nitre neuhrali aspoň bod. Herne to totiž nebolo z našej strany zlé. Myslím si, že sme v Nitre ukázali to, čo tam dávno v základnej časti nikto nepredviedol. Veľmi rýchly a tvrdý zápas sme výsledkovo nezvládli aj pre chyby v zakončení. Musíme pracovať aj na presilovkách,“ povedal asistent trénera Daniel Babka starší.

460652223_1073369514788458_2860051403322823050_n.jpg Zdroj: Facebook/Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Očakáva sa rýchlosť a um

Babka od večerného stretnutia očakáva veľmi rýchly hokej. „Spišiaci majú jedno z najrýchlejšie hrajúcich mužstiev. Veľmi rýchlo otáčajú hru a idú veľmi rýchlo do protiútoku. Musíme sa vyvarovať zbytočných strát puku. Chalani sú pripravení dobre, nálada je dobrá, takže dúfam, že pred našimi fanúšikmi to bude ďalší skvelý večer," vyjadril sa asistent trénera.

Poľský center absolvoval svoj klubový krst už v Nitre

Poľský center Kamil Walega sa stal najnovším prírastkom vo svorke. Prišiel z českého Třinca iba v nedeľu 22. septembra ráno a večer už hral na ľade majstra. „Zvládol to dobre. Nechceli sme ho nechať oddychovať, keďže hral za Třinec proti Sparte Praha, nabehol teda na zápasové tempo. Myslím si, že to bolo pre neho normálne, navyše to bolo v rýchlom zápase a tak to bolo pre neho možno aj jednoduchšie. Je to mladý, ale už kvalitný a šikovný hráč. Veľmi rýchlo sa zorientoval. Sledujeme ho už niekoľko sezón. Veríme, že sa postupne začne prejavovať jeho potenciál a bude pre náš tím obohatením," doplnil Babka.

Spišiakom sa postaví aj Matúš Holenda, ktorý sa v Nitre prezentoval viacerými streleckými pokusmi. „Skúsil som vycentrovať mušku a budem sa snažiť čo najviac tímu. Ak po nejakej mojej strele padne gól, budem iba rád,“ povedal Holenda. „Potrebujeme hrať zodpovedne, dodržiavať taktiku a nešetriť pohybom a energiou. Musíme dať do duelu emóciu, ktorú sme dali aj naposledy a verím, že potom sa budeme tešiť z víťazstva," vyjadril presvedčenie obranca Holenda.

Vstupenky na večerné stretnutie proti Spišskej Novej Vsi o 17:30 hodine sú ešte stále dostupné na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Vlci si v Nitre získali rešpekt. Výkonom veľmi potrápili majstrovských Corgoňov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť