Sobota 05. 10. 2024 11:18:29 | Meniny má Viera

Zdravé dezerty na jeseň: Ako ochutnať sladké koláče a nepribrať?

Chudnete a dali by ste si jesenný koláčik? Alebo len vyznávate zdravý životný štýl a hľadáte ideálny jesenný dezert ku poobednej káve? Potom rozhodne pokračujte v čítaní. Prinášame vám pár receptov na to, ako tieto zdravé pochutiny vyčarovať.

Radka Kostánová|3. október 2024|13:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Skrytý poklad plný vitamínov: Slivky vás potešia chuťou a dobijú energiou
Čítajte viac >

Zdravé jesenné dezerty by mal poznať každý človek, ktorý miluje pečenie a sladkosti. Vyskúšajte tieto, ktoré nájdete v článku, a možno sa do nich zamilujete na prvé ochutnanie. Bude niektorý z receptov vaša nová jesenná tradícia?

Jesenný crumble

Prvé video odhalí recept, ktorý je ako stvorený na chladné jesenné rána. Dezert vás zahreje, je plný ovocia a zdravých surovín, no zároveň vám dodá energiu. Na crumble budete potrebovať: 3 jablká, javorový sirup alebo trstinový cukor, tekvicové korenie, vodu, vločky, kokosový olej a pár orieškov.

Jesenná pečená ovsená kaša

Ovsená kaša vám môže poslúžiť na raňajky, ale keď ju upečiete, môžete vytvoriť raňajkový koláčik alebo dezert ku poobednej káve. Stačí vám použiť ovsené vločky, mlieko, med, tekvicové pyré alebo aspoň tekvicové korenie, čokoládu a vaše obľúbené pochutiny, ktoré do kaše zamiešate. Jesť ju môžete každý deň a čo je najlepšie, zakaždým si ju môžete dochutiť podľa toho, na čo máte náladu. V jesennom období sa hodia jabĺčka, orechy, tekvica, mrkva, pomaranče, klinčeky alebo aj škorica.

Ľahké jesenné koláčiky

V poslednom videu nájdete recepty na tri jesenné koláčiky, ktoré sú zdravé, vegánske a zasýtia vás na dlhší čas, čiže sú ideálne aj vtedy, ak sa snažíte schudnúť. Prvým z nich budú koláčiky „chrumkavé jablká“, druhými budú koláčiky „tahini brownies“ a poslednými budú malé jablkové tyčinky. Ideálne ku káve alebo na desiatu.


Súvisiaci článok
Jesenné nechty: Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte niečo nové!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť