Štvrtok 19. 09. 2024 14:09:13 | Meniny má Konštantín

Rozdávali sa ďalšie pamätné plakety: Športovci z Liptova sa držia na výslní

Primátor Liptovského Mikuláša udelil športovcom ďalšie pamätné plakety za mimoriadne športové výkony a šírenie dobrého mena mesta. Obaja reprezentujú liptovskomikulášske kluby.

Radka Kostánová|17. september 2024|09:00:05

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Vrútky vzdali hold svojim najlepším: Primátor ocenil dvanásť významných osobností
Čítajte viac >

Liptovský Mikuláš na športovom výslní

Liptovský Mikuláš je mesto športu. Mnoho úspešných športovcov pochádza práve z tohto regiónu a ďalší na svoje úspechy ešte len čakajú. Svedčí o tom aj ďalší čin primátora mesta, ktorý zástupcovia zverejnili na sociálnej sieti.

V pondelok 16. septembra Ján Blcháč udelil pamätnú plaketu dvom ďalším športovcom. Konkrétne Filipovi Dudovi a Michalovi Jaňákovi. Obaja chlapci reprezentujú kluby v meste.

Filip Duda si z divokej vody na nedávnych majstrovstvách Európy juniorov v Krakove priniesol prvenstvo v disciplíne kajak cross. Odchovanec tunajšieho Kanoe Tatra Klubu zaknihoval vo veku 15 rokov svoje prvé veľké víťazstvo,“ priblížilo mesto Liptovský Mikuláš.

Podľa informácií z mesta študent Evanjelického bilingválneho gymnázia zvláda popri škole týždenne osem až desať tréningov pod vedením Miroslava Matejku. Matejka vyzdvihol podmienky na tento šport v Liptovskom Mikuláši, ktoré sú podľa jeho slov najlepšie na Slovensku. Ocenil tiež novú nájazdovú rampu na kajak cross, ktorú sa podarilo vybudovať s finančným príspevkom mesta.

Na druhej strane, klubové farby NVR Gym hájil Michal Jaňák na majstrovstvách sveta juniorov v kickboxe. V maďarskej metropole si vybojoval striebornú medailu a v disciplíne kick light bronzovú priečku.

„Na pretekoch sa celkovo zúčastnilo takmer 2 500 športovcov zo 70 krajín. Jaňák trénuje pod vedením Petra Navrátila, vo veku 17 rokov má už v domácej vitríne titul majstra Slovenska,“ uviedlo mesto v príspevku.

Študent Jaňák by si rád splnil svoju výzvu a chcel by sa vypracovať na majstra sveta.


Súvisiaci článok
Príbeh pani Dagmar vás chytí za srdce. Čadčianka, ktorá prežila hrôzy Auschwitzu a neľudské prenasledovania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť