Štvrtok 19. 09. 2024 02:48:59 | Meniny má Konštantín

Dni kresťanskej kultúry prinesú do Žiliny umenie aj diskusie: Študenti budú riešiť rozvoj regiónu

Dni kresťanskej kultúry prinesú v polovici septembra do Žiliny výstavu obrazov Stana Lajdu a jeho rekonštrukciu Leonardovej poslednej večere aj študentskú konferenciu.

TASR|16. september 2024|14:30:24

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/kysuckemuzeum.sk a vysokanadkysucou.sk

Súvisiaci článok
Sedembolestná Panna Mária: Sviatok viery a nádeje spája slovenských veriacich
Čítajte viac >

Podujatie pripravil Inštitút Communio od utorka 17. do pondelka 23. septembra. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval hovorca Žilinskej diecézy Zdeno Pupík.

Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok 17. septembra popoludní v priestoroch žilinského diecézneho centra. Diela budú prístupné verejnosti v pracovných dňoch do konca októbra.

„V piatok 20. septembra sa bude v priestoroch Groma Art Factory konať konferencia pre študentov stredných škôl. Približne 50 mladých ľudí bude za asistencie odborníkov diskutovať a navrhovať, ako preniesť globálne trendy do rozvoja žilinského regiónu," priblížil Pupík.

8390637_1000x (1).jpg Ilustračné foto. Zdroj: kysuckemuzeum.sk

V pondelok 23. septembra bude v diecéznom centre prezentácia nového čísla teologického časopisu Communio-Missio, do ktorého podľa hovorcu prispeli renomovaní teológovia zo Slovenska a zahraničia. Súčasťou prezentácie bude aj rozhovor s diecéznym biskupom Tomášom Galisom, ktorý v stredu 25. septembra slávi 25. výročie biskupskej vysviacky.

„V Roku kresťanskej kultúry sme chceli verejnosti aj špecifickým skupinám priniesť niekoľko podujatí, ktoré ukazujú na jadro kresťanstva a na možnosti jeho interpretácie a implementácie v našich postmoderných časoch," uviedol Pupík.

Inštitút Communio je nezisková organizácia založená Žilinskou diecézou v roku 2010. Medzi jeho nosné projekty patrí mesačník Naša Žilinská diecéza, multižánrový ekumenický evanjelizačný festival Týždeň kresťanskej kultúry, formácia členov farských pastoračných rád či teologický časopis Communio-Missio.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie v žilinskom lesoparku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť