Streda 18. 09. 2024 10:53:07 | Meniny má Eugénia

Odsúdení v Žiline si zvyšujú kvalifikáciu. Vďaka kurzu sa im pootvoria dvere do sveta pracovných príležitostí

Za múrmi väznice si odpykávajú mesiace či roky za protizákonné prehrešky a trestné činy. Ich výkonom trestu sa však nekončí pracovný život. Väzni tak majú naďalej možnosť si zvýšiť kvalifikáciu a otvoriť sa pracovnému trhu po tom, ako brány väznice nechajú za sebou. Vedia to aj pracovníci v ústave v Žiline, kde pre týchto ľudí organizovali zaujímavý kurz.

Michal Szentivanyi|13. september 2024|20:00:04

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Odsúdených v Sučanoch pripravujú na život vonku. Motivačná prednáška by ich mohla vrátiť na trh práce
Čítajte viac >

O zvyšovaní kvalifikácie šiestich väzňov v žilinskom zariadení informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže na svojom webe. Išlo o kvalifikáciu v oblasti strojníctva, čo bola hlavná téma kurzu.

„Strojnícky preukaz je nielen zákonnou požiadavkou pre obsluhu stavebných strojov na Slovensku, ale predstavuje aj dôležitý krok v profesionálnom raste a rozvoji každého, kto chce pracovať v stavebníctve. Absolvovaním kurzu získalo šesť odsúdených z Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Žilina nielen potrebné vedomosti a zručnosti pre bezpečnú prácu so stavebnými strojmi, ale aj oficiálny doklad o kvalifikácii," informovali kompetentní z ústavu.

37c6a126-e719-45a9-84b5-b020c6f0576e_1336x1200.jpg Zdroj: zvjs.sk

Tento preukaz im podľa záverov ústavu otvára dvere k novým pracovným príležitostiam a zvyšuje trhovú hodnotu v očiach zamestnávateľov. „Školenie vykonali skúsení profesionáli, ktorí majú bohaté praktické skúsenosti s obsluhou stavebných strojov a sú certifikovaní v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," informoval ďalej ústav na výkon trestu v Žiline.

Nižšie si môžete prezrieť vzor preukazu, ktorý po absolvovaní školenia odsúdení získali:

b025d756-5e52-4ed5-bdd6-79db71bf2827_1600x584_1600x584.jpg Vzor dokladu obsluhy pre stroje, zdroj: zvjs.sk

Podpora vzdelávania odsúdených osôb bola realizovaná v rámci národného projektu Zručnosti pre trh práce. „Veríme, že odsúdením, ktorí mali možnosť absolvovať tento kurz, sa zlepší postavenie na trhu práce a pomôže im po návrate do bežného života," vyslovil ústav svoje očakávania.


Súvisiaci článok
Nebojácny príslušník justičnej stráže z Ružomberka. Má za sebou ďalšiu výnimočnú expedíciu v Gruzínsku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť