Streda 18. 09. 2024 02:43:13 | Meniny má Eugénia

Cestujúci, pripravte sa! Železnice upozornili na možné zdržania pre nepriaznivé počasie

Železničná spoločnosť Slovensko v súvislosti s nepriaznivým počasím v nasledujúcich dňoch upozorňuje na možné zdržania v železničnej doprave.

TASR|12. september 2024|12:30:16

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ZSSK

Súvisiaci článok
Sanácia svahu pri Strečne sa už zaobíde bez víkendových uzáver cesty (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Extrémne zrážky a silný vietor môžu v niektorých úsekoch poškodiť železničnú infraštruktúru, dopravu môžu obmedziť spadnuté stromy v koľajisku, strhnuté trakčné vedenie či podmytie trate. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický.

„Zamestnanci Železničnej spoločnosti Slovensko sú v pohotovosti a pripravení rýchlo reagovať na vzniknuté situácie, informovať cestujúcich o všetkých zmenách a minimalizovať dopady na dopravu. Dispečeri Železničnej spoločnosti Slovensko budú nepretržite sledovať situáciu 24 hodín denne a v úzkej spolupráci s manažérom železničnej infraštruktúry, Železnicami Slovenskej republiky, budú pripravení pružne reagovať na akékoľvek zmeny v prevádzke," priblížil Drevický s tým, že v prípade potreby je zabezpečená aj pohotovosť nehodových pomocných prostriedkov od nákladného dopravcu Cargo.

417485388_813607940808842_8094319830612124237_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/ZSSK

Národný dopravca cestujúcim odporučil, aby sa na cestu dostatočne pripravili, najmä ak cestujú na dlhšie trasy. Drevický upozornil, že pre nepriaznivé počasie môže prísť k neplánovaným zdržaniam, ľudia by si preto mali pribaliť dostatok tekutín, jedla aj liekov.

Aktuálne informácie o zmenách v prevádzke vlakov sa môžu cestujúci dozvedieť na webe Železničnej spoločnosti Slovensko či profiloch spoločnosti na sociálnych sieťach, kde prostredníctvom nového systému publikovania informácií dopravca uverejňuje informácie priamo z dispečingu.


Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje na obmedzenia premávky: Medzi Ružomberkom a Martinom odstraňujú následky nehody
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť