Pondelok 16. 09. 2024 21:12:19 | Meniny má Ľudmila

Počas Európskeho týždňa mobility bude ARRIVA rozdávať kredity na cestovanie

Počas Európskeho týždňa mobility, ktorý prebehne od pondelka 16. do nedele 22. septembra 2024, môžu cestujúci získať novú čipovú kartu ARRIVA Liorbus zadarmo, čím ušetria 5 eur. Okrem toho, každý, kto si v tomto období dobije kartu minimálne za 10 eur, bude zaradený do žrebovania o kredity v celkovej hodnote 3 600 eur. Žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do tímovej výtvarnej súťaže na tému „Cestujeme bezpečne autobusom“ a vyhrať jeden zo šiestich balíčkov výtvarných pomôcok v hodnote 250 eur.

Juliana Krčulová|7. september 2024|09:00:02

Zdroj: arriva.sk

Súvisiaci článok
Envirorezort spustil výzvu na odkanalizovanie oravských okresov s podporou miliónov eur
Čítajte viac >

ARRIVA podporuje udržateľnú mobilitu počas Európskeho týždňa mobility

Témou 23. ročníka Európskeho týždňa mobility je „Verejný priestor pre všetkých“, ktorý sa zameriava na zlepšenie kvality života v mestách a podporu infraštruktúry pre ľudí. Hovorca spoločnosti Arriva, Peter Stach, doplnil, že téma vyzýva jednotlivcov, miestne samosprávy, organizácie a podniky, aby spoločne rozhodli o tom, ako zdieľať verejný priestor a zabezpečili, aby sa každý mohol bezpečne a pohodlne pohybovať v príjemnom prostredí.

„Jedným z nástrojov, ktoré pomáhajú chrániť a skvalitňovať verejný priestor vo funkčných mestách, je aj udržateľná mobilita, ktorú podmieňuje nielen kvalita dopravného plánovania, ale aj zmena dopravného myslenia jeho obyvateľov,“ doplnil hovorca spoločnosti v tlačovej správe.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, Erika Jurinová, považuje rozvoj verejnej dopravy v kraji za kľúčový pre zvyšovanie kvality života obyvateľov. „Náš kraj je prepojený kvalitnou sieťou regionálnej autobusovej dopravy, ktorá podporuje nielen mobilitu obyvateľov kraja počas celého roka, ale zvláda aj nápor domácich a zahraničných návštevníkov počas turistickej sezóny,“ informovala Jurinová.

Pod jej vedením bol založený Integrovaný dopravný systém, ktorý postupne zahŕňa rôznych dopravcov. Verejnosť môže s jedným cestovným lístkom cestovať autobusom, vlakom aj mestskou hromadnou dopravou. Verejná doprava je ekologickejšia, lacnejšia a flexibilnejšia. Županka vníma Európsky týždeň mobility ako príležitosť na podporu ekologických riešení v doprave, vrátane využívania integrovanej dopravy.

2024_09_06_ARRIVA_Autobus v Žilinskom samosprávnom kraji 2.jpg Zdroj: arriva.sk

Spoločnosť ARRIVA vníma Európsky týždeň mobility ako jedinečnú príležitosť hovoriť o vízii modernej a udržateľnej dopravy a o tom, ako ju uskutočniť. „Budúcnosť dopravy patrí udržateľným riešeniam. Autobusy a vlaky sú viac než len alternatívou k automobilom – majú potenciál stať sa ideálnym riešením pre pohodlné, bezpečné a ekologické cestovanie,“ povedal Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

ARRIVA aktívne prispieva k tomuto trendu v spolupráci s mestami a krajmi, ktoré objednávajú regionálnu a mestskú autobusovú dopravu. „Každý rok sa spoločne s našimi objednávateľmi v piatich krajoch, v ktorých pôsobíme, zapájame do Európskeho týždňa mobility, aby sme ukázali, že presedlanie z osobného auta na verejnú dopravu je stále jednoduchšie,“ zdôraznil Horák.

Hovorca spoločnosti Arriva, Peter Stach, ďalej informoval, že cestujúci, ktorí si počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra dobijú čipovú kartu ARRIVA za minimálne 10 eur alebo si kúpia novú kartu s kreditom v tejto hodnote, budú automaticky zaradení do žrebovania o kredity v hodnote 30, 20 a 10 eur.

„Čipové karty je možné zakúpiť v Zákazníckych centrách spoločnosti ARRIVA Liorbus na Štefánikovej 2 v Liptovskom Mikuláši a autobusových staniciach v Ružomberku, Dolnom Kubíne, Námestove a Trstenej. Kredit si môžu cestujúci dobiť aj online cez e-shop alebo priamo u vodičov v autobusoch ARRIVA. Zaujímavé výhry čakajú aj na najmenších cestujúcich, žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do výtvarnej súťaže. Víťazné tímy z piatich krajov získajú balíčky výtvarných pomôcok v celkovej hodnote 1 500 eur,“ dodal Stach.


Súvisiaci článok
Mesto Bytča vymenilo staré dopravné značky: Nové spĺňajú aktuálne normy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť