Nedeľa 15. 09. 2024 23:45:27 | Meniny má Jolana

Liptovský Mikuláš plánuje postaviť nové nájomné byty pre mladé rodiny: Projekt začne už na jeseň 2025

V blízkosti mestských nájomných bytoviek na Ulici Eduarda Penkalu v Liptovskom Mikuláši - Palúdzke postavia nový bytový dom.

TASR|4. september 2024|16:30:00

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Žalostný stav kultúrnej pamiatky. Developer nekomunikuje, kaštieľ na Liptove naďalej chátra
Čítajte viac >

Výstavba by sa mohla začať už na jeseň budúceho roka. Potvrdil to primátor Ján Blcháč.

Nájomné bývanie by malo slúžiť pre mladé rodiny s deťmi. Vzniknúť by malo 26 bytov bežného štandardu. Radnica aktuálne pracuje na výbere projektanta, ktorý dostane za úlohu vypracovať do konca roka projektovú dokumentáciu. „Podľa harmonogramu by mali v nasledujúcom roku prebehnúť všetky papierovačky, ako je stavebné povolenie, verejné obstaranie zhotoviteľa stavby a tiež vyriešenie financovania," priblížil primátor.

2148989055.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Na výstavbu nájomných bytov chcú žiadať o dotáciu rezort dopravy, počítajú aj s financiami zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Radnica zároveň počíta aj s obnovou už existujúcej ubytovne. Dom s 32 izbami nižšieho štandardu pri železničnej stanici je potrebné prerobiť, bývajú tam sociálne slabší obyvatelia.

Do konca roku 2026 by mali zatepliť aj mestský bytový dom pre zdravotne znevýhodnených na Ulici Jura Janošku a mestský bytový dom na Palúčanskej ulici. Podľa Romany Nemcovej z kancelárie vedenia mesta má Liptovský Mikuláš doposiaľ 600 nájomných bytov a všetky sú obsadené. Sociálny odbor mestského úradu aktuálne eviduje 151 žiadostí o mestský nájomný byt.


Súvisiaci článok
Podpora pre starších: Ružomberok a Komunitná nadácia Liptov spustili nové grantové kolo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť