Sobota 14. 09. 2024 21:14:34 | Meniny má Ľudomil

Prechádzka po jedle má možno viac významov, ako si myslíte. Jednoduchou aktivitou si prečistíte telo

Prečistenie organizmu po dobrom obede môžeme zabezpečiť rôznymi spôsobmi. Niektorí ľudia volia pravidelné prechádzky. Tie sú určite prospešné a fungovanie celého tela sa vďaka ním zlepší.

Michal Szentivanyi|2. september 2024|13:00:32

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Superpotravina plná živín a minerálov: Mango upokojuje nervový systém a má aj protizápalové účinky
Čítajte viac >

Portál healthline.com rozoberal význam prechádzok po obede. Ich význam mnohí podceňujú, no vedzte, že vaše telo sa vám za ne poďakuje. Krátka prechádzka po dobrom obede či večeri sa stáva čoraz väčším hitom. Telo sa vďaka nej vyčistí a zlepší sa vám trávenie a tým pádom aj celkové zdravie. Tento zvyk, ktorý niektorí už začali vo veľkom praktizovať, má hneď niekoľko výhod.

11366.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Pohybom k lepšiemu tráveniu

Už niekoľko desaťročí sa hovorí o tom, že prechádzka po jedle má významný vplyv na trávenie. „Pohyb pomáha stimulovať činnosť žalúdka a čriev, čím podporuje rýchlejšie spracovanie skonzumovaného jedla. Výskumy naznačujú, že pravidelná fyzická aktivita, akou je aj napríklad prechádzka, môže znižovať riziko vzniku rakoviny v tráviacom trakte," napísal zahraničný portál healthline.com.

Prechádzka a regulácia hladiny cukru v krvi

Ďalšou pozoruhodnou výhodou chôdze po jedle je lepšie regulovanie hladiny cukru v krvi. Pri tejto téme by mali spozornieť hlavne ľudia s cukrovkou 1. a 2. typu. Pohyb po jedle totiž môže zabrániť nadmerným skokom cukru v krvi. „Štúdia z roku 2016 na ľuďoch s cukrovkou 2. typu zistila, že ľahká chôdza po dobu 10 minút po každom jedle bola pri regulácii hladiny cukru v krvi účinnejšia ako chôdza v inom čase trvajúca 30 minút," doplnil portál healthline.com.

3826.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Podpora chudnutia

Prechádzka po jedle je aj vhodnou voľbou pre ľudí, ktorí túžia po zhodení niekoľkých kíl. Pohyb tak môže byť jednou z ciest, ktorá vám pomôže dobehnúť vaše ambície. Kalorický deficit je jav, ktorý je kľúčom k zníženiu hmotnosti a objavuje sa aj pri tejto aktivite.

Touto činnosťou tak podporíte svoje zdravie. Nakoniec to nie je iba regulácia hladiny cukru v krvi a zlepšenie zdravia vášho srdca. Čerešničkou na torte je samotné chudnutie. Ak sa teda nabudúce dobre najete, pouvažujte nad touto alternatívou, za ktorú sa vám vaše telo určite odmení väčším prínosom energie a elánom do života.


Súvisiaci článok
Vitamínová bomba plná antioxidantov: Hrušky podporujú zdravie srdca, trávenie aj imunitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť