Nedeľa 15. 09. 2024 04:40:16 | Meniny má Jolana

Spolok architektov pozýva na jedinečnú vernisáž v Žiline. Cenu Dušana Jurkoviča si vyslúžil tento projekt

Útvar hlavného architekta mesta Žilina, Slovenská komora architektov a Spolok architektov Slovenska pozývajú verejnosť na výnimočnú vernisáž. Zo 17 predložených projektov sa tak verejnosť bude môcť pozrieť na víťazný projekt Ceny Dušana Jurkoviča za rok 2023.

Michal Szentivanyi|1. september 2024|18:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/uha.zilina.sk

Súvisiaci článok
Premena sídliska Solinky v očiach architektov. Mesto si pýta kreatívne nápady aj od ľudí cez dotazník
Čítajte viac >

Útvar hlavného architekta mesta Žilina o vernisáži a udeľovaní Ceny Dušana Jurkoviča 2023 informoval na svojom webe. Záštitu nad následnou vernisážou prevzali Útvar hlavného architekta mesta Žilina, Slovenská komora architektov a Spolok architektov Slovenska. Konať sa bude vo štvrtok 5. septembra o 15:00 hodine v priestoroch platformy architektúry a mestského plánovania Pasá:ž.

Mnoho rokov a mnoho ocenení

Ocenenie Dušana Jurkoviča prebieha už niekoľko rokov. Aj teraz sa odborníci z tohto remesla rozhodli pre konkrétny projekt. „Spolok architektov Slovenska udelil národnú cenu za architektúru už po 59. krát. Slávnostné odovzdanie cien Spolku architektov Slovenska prebehlo vo štvrtok 30. novembra 2023. Organizáciu, priestorové riešenie, vizuál a scénu Cien spolku architektov Slovenska 2023 v Slovenskej národnej galérii, ako aj organizáciu Ceny Dušana Jurkoviča zastrešili architekti Karolína Bujdáková a Jakub Hanták," informovali na webe Útvaru hlavného architekta mesta Žilina.

Porotcovia posudzovali 17 prihlásených diel na základe štúdia vopred predložených návrhov na disku. „V následnej diskusii vo štvrtok 26. októbra 2023 rozhodli o laureátovi a štyroch nominovaných dielach. Cenu Dušana Jurkoviča 2023 sa rozhodla porota udeliť architektonickému dielu: Rekonštrukcia, dostavba a modernizácia areálu Slovenskej národnej galérie v Bratislave," doplnili kompetentní.

01-1113x1536.png Zdroj: uha.zilina.sk

Výstava bude prebiehať od štvrtka 5. do piatka 13. septembra 2024 a otvorená bude v pracovných dňoch od 10:00 do 14:00 hodiny.


Súvisiaci článok
Mariánske námestie zažije revolučnú rekonštrukciu s dôrazom na pamiatky. Mesto zverejnilo víťazný návrh
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť