Nedeľa 15. 09. 2024 12:49:42 | Meniny má Jolana

Tip na výlet: Rozhľadňa pri obci Krušetnica

Boli ste už niekedy v Krušetnici? Malú dedinku na hornej Orave skrášľuje však ešte jeden prvok. Je to pomerne nová rozhľadňa, ktorá by si na vašich potulkách Žilinským krajom rozhodne zaslúžila pozornosť.

Michal Szentivanyi|2. september 2024|12:00:17

Zdroj: Koláž Žilina SP21/slovenskycestovatel.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Náučný chodník v lesoparku Bôr
Čítajte viac >

Krušetnica je malebná dedinka s počtom takmer tisíc obyvateľov. Jej lokalita je určená v už zmienenom regióne hornej Oravy. Neďaleko Krušetnice možno nájsť väčšiu obec Zákamenné a niekoľko kilometrov východne od nej možno doraziť do okresného mesta Námestovo.

rozhladna-krusetnica77525424.jpg Zdroj: slovenskycestovatel.sk

Jedinečný výhľad

Obec Krušetnica však ponúka aj možnosť pozrieť sa na ňu z výšky. Vďačíme za to hlavne pomerne mladej rozhľadni nad obcou. Vyhliadkovú vežu možno nájsť na kopci Grapa vo výške 865 metrov. Výška veže s drevenou konštrukciou je podľa webu slovenskycestovatel.sk 13 metrov. Je pomerne mladá, pretože bola otvorená len v roku 2020. Za niekoľko rokov si však našla kopec turistov a priaznivcov v podobe rodín s deťmi.

„Rozhľadňa Krušetnica sa nachádza na vrchole Grapy neďaleko obce Krušetnica. Táto drevená trojposchodová rozhľadňa ponúka výhľady na okolité dediny ako aj Západné Tatry. Pri rozhľadni sa nachádza aj prístrešok s posedením," spresnil portál slovenskycestovatel.sk.

rozhladna-krusetnica28680327.jpg Zdroj: slovenskycestovatel.sk

Oddýchová zóna je ako stvorená pre rodiny

Nie sú to však len výhľady, čím táto lokalita na seba púta pozornosť. Okolie je tiež značne udržiavané a jeho súčasťou je aj oddychová zóna, ktorá je vhodná pre rodiny s deťmi. Neobíďte ani veľký erb samotnej obce či hojdačku. Pre vášnivých turistov je navyše v altánku prichystaná aj schránka s knihou návštev. Mnohí ľudia tu zanechali svoje bezprostredné pocity napísané na papieri a vy môžete byť jedným z nich.

rozhladna-krusetnica55461984.jpg Zdroj: slovenskycestovatel.sk

Ako sa k veži dostanete?

Prístup k rozhľadni je pomerne jednoduchý a začína sa v obci Krušetnica. Je to totiž samotný náučný chodník, ktorý vás k nej privedie. Jeho dĺžka je asi 1 kilometer a na ceste vás čaká šesť informačných stanovíšť. Čaká vás prevýšenie 203 metrov a trasu by ste mali zvládnuť za približne 45 minút.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Rozhľadňa nad Zlámanou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť